Euroopan kulttuuriympäristöpäivien tapahtumat

Valokuvakävely Ivan Timiriasewin jäljillä

Kuvaajan nimi tai muu kuvatieto: Ivan Timiriasew / Helsingin kaupunginmuseo
Minkälainen tunnelma oli Helsingin kaduilla sata vuotta sitten? Miten talot, maisemat ja ihmiset ovat muuttuneet vuosien varrella? Kuka oli venäläinen harrastajavalokuvaaja Ivan Timiriasew ja mitä hänen ottamansa kuvat kertovat 1900-luvun alun Helsingistä? Lähde mukaan kävelyretkelle tutustumaan Helsingin historiaan jälleenvalokuvaamalla Timiriasewin ottamia vanhoja kuvia!

Ivan Timiriasewin valokuvissa tavallisten ihmisten arkielämä näyttäytyy Helsingin kaduilla, miten lapset leikkivät hiekkalaatikolla Esplanadin puistossa tai miltä näytti vappujuhlinta viime vuosisadan alussa. Hänen tuotantoonsa kuuluvat myös ainutlaatuiset kuvat ensimmäisen maailmansodan tunnelmista Helsingissä. Timiriasewin kuvat ovat muokanneet käsitystämme siitä, minkälainen oli 1900-luvun Helsinki.

Helsingin kaupunginmuseon ja Wikimedia Suomen järjestämällä valokuvakävelyllä kuljeskellaan Helsingin keskustassa, etsitään Ivan Timiriasewin ottamien kuvien kuvauspaikkoja ja kuvataan niitä uudestaan, tässä ajassa. Näin syntyy ennen ja nyt -kuvapareja, joissa ajan kuluminen ja kaupungin muutos näkyy selkeästi. Ilmainen Ajapaik-sovellus auttaa sinua löytämään kuvakulman, josta vanha valokuva on aikoinaan otettu. Tutustumme aluksi yhdessä Ajapaikiin ja jälleenvalokuvaamiseen, joten aiempaa kokemusta ei tarvita. Vinkkejä ja lisätietoa jälleenvalokuvauksesta sekä Ajapaikin käytöstä.

Ilmoittautuminen: https://www.eventbrite.fi/e/valokuvakavely-ivan-timiriasewin-jaljilla-tickets-292385150857

Kokoonnumme Helsingin kaupunginmuseon sisäpihalla. Ota mukaasi kännykkä tai jokin muu laite, jolla voi valokuvata. Ajapaik-sovellus toimii Android-puhelimilla, mutta kuvata voi toki muullakin älylaitteella tai kameralla.


IN ENGLISH:

Welcome to participate in a historical photowalk in the centre of Helsinki: to walk, to take photos and to look at old photographs! The event concentrates on the photographs taken by Ivan Timiriasew, an amateur photographer who has documented life in the streets of Helsinki in the beginning of 20th century. During the walk we will locate the scenes of these old photographs and then rephotograph them.

The walk will be held in finnish but the guides are able to briefly advise and answer questions also in english.

The walk is organised as a co-operation of The Helsinki City Museum and Wikimedia Finland.
Aika 6.4.2022 klo 18.00 - 19.30
   
Paikka Kokoontuminen Helsingin kaupunginmuseon sisäpihalla

Aleksanterinkatu 16, 00100 Helsinki
   
Järjestäjä Helsingin kaupunginmuseo ja Wikimedia Suomi
   
Yhteystiedot nanna.saarhelo@wikimedia.fi
   
Tapahtuman ohjelma Tapahtuma järjestetään kaksi kertaa:

-24.3.2022 klo 15-16.30
-6.4.2022 klo 18-19.30
   
Verkko-osoite https://www.eventbrite.fi/e/valokuvakavely-ivan-timiriasewin-jaljilla-tickets-292385150857
Julkaistu 14.3.2022 klo 11.20, päivitetty 14.3.2022 klo 11.23