Euroopan kulttuuriympäristöpäivien tapahtumat

Tunne perintösi, jaa tarinasi Lastussa Aikataika -tapahtumassa

Euroopan kulttuuriympäristöpäivien tarinateema on mukana Arkkitehtuuri- ja ympäristökulttuurikoulu Lastun tarjoamassa Aikataika ohjelmassa.

Aikataika on Taidekadun Aikataika - Lapinlahtelainen taiteiden ilta pe 7.9. klo 17.30-21.00 Konsertteja, teatteria, runoja, ohjelmaa ja tekemistä lapsille, taidetori, ym.ym.
Aika 7.9.2018 klo 9.00 - 20.00
   
Paikka Lastu,Lapinlahden kylänraitti/ Kunnatalon piha-alue ja Lapinlahden kirjasto

Linnasalmentie 85, 73100 Lapinlahti
   
Järjestäjä Lastun ohjelmaosuutta Arkkitehtuuri- ja ympäristökulttuurikoulu Lastu, kirjastolla tapahtuva yhteistyössä kirjaston kanssa, koko Aikataika tapahtumaa järjestää kunnan eri toimijat
   
Yhteystiedot Mervi Eskelinen
   
Tapahtuman ohjelma Lapinlahden kirjaston kanssa yhteistyössä toteutetaan kirjastolla klo 9 ja 9.30 Pihapuu tarinoi, päiväkoti-ikäisten loruhetket, klo 14 ja 15 Tarinalähde, sanataideseikkailu kouluikäisille ja klo 18.30 ja klo 19 Pesäpuu, koko perheen loruleikit. Näihin tarinallisiin sanataidetyöpajoihin sisältyy myös kädentaito-osuudet.

Kylän raitilla kunnantalon pihassa Lastun teltassa rakennellaan tuulikelloja sekä kuunnellaan ja kerrotaan tuulen tarinoita.

Lastussa (Linnasalmentie 85) Aikataika-tapahtumaa vietetään klo 16-20. Tavoitteena on kerätä tarinoita ja muisteluja Lastun pihapiirin rakennuksista. Tule kertomaan tarinoita Vanhastapihasta, Nerkoon vanhasta koulusta tai Kasurisen pajasta. Vanhapihan päärakennus on nähnyt, kuullut ja kokenut monenlaisia elämänkäänteitä. Nerkoon vanha koulukin on seisonut tukevasti Lastun pihapiirissä jo yli neljännesvuosisadan. Kasurisen paja taas on pikkuhiljaa nousemassa jälleen pystyyn uudelle paikalleen Lastun pihaan. Lastussa pääset myös rakentelemaan ja tarinoimaan Talot ja tarinat -työpajassa.

Tarinoiden lomassa paistetaan tikkupullaa sään salliessa ja juodaan mehua Nerkoon koulun vanhoista mukeista. Tervetuloa viettämään Euroopan kulttuuriympäristöpäiviä osallistumalla erilaisiin tarinatyöpajoihin!
   
Verkko-osoite https://fi-fi.facebook.com/lastenkulttuurikeskuslastu/
Julkaistu 7.9.2018 klo 11.02, päivitetty 7.9.2018 klo 11.12