Euroopan kulttuuriympäristöpäivien tapahtumat

Suvelan Basaari

Suvelan Basaari on kaikenikäisten monikulttuurinen ja ilmainen kaupunkitapahtuma, jota on järjestämässä n. 30 eri toimijatahoa. Tapahtuma tuo esiin Suvelan rakennettua ympäristöä ja asukkaiden erilaisia kulttuuritaustoja uudessa valossa. Suvelan Basaari juhlistaa näin myös Euroopan kulttuuriympäristöpäiviä, jonka vuositeemana on 'Tunne perintösi, jaa tarinasi'.
Aika 12.5.2018 klo 10.45 - 18.00
   
Paikka Suvela

Kirstintie 20, 02760 Espoo
   
Järjestäjä N. 10 eri organisaation muodostama työryhmä, jonka puheenjohtajana toimii Trapesa, kansainvälinen olohuone
   
Yhteystiedot tapahtuman mentori Kaisa Kilpeläinen, puh: 0505333421
   
Tapahtuman ohjelma Ohjelma on tiivistetty yhteen päivään 12.5. klo 11-18. Tapahtumapaikkana on Suvelan asukaspuisto ja uusi kappeli, joka oli arkkitehtuurin Finlandiapalkintoehdokkaana vuonna 2016, sekä vastikään kunnostettu Kirstinharjun kävelyraitti, johon tapahtuman nimi 'basaari' viittaa. Kaikissa näissä nähdään ja kuullaan päivän mittaan laaja kirjo mm. kiinalaista, intialaista, khmeriläistä, italialaista ja suomalaista tanssia, soittoa ja laulua pukuineen. Voice of Finlandista tuttu Ike Ikegwuonu päättää kavalkadin.

Ohjelmalava, vilttikirppis, avoin piknik & grilli ja pomppulinna luovat asukaspuiston ulkotilasta kaikkien yhteisen olohuoneen. Asukaspuiston sisätilaan on puolestaan rakennettu monikulttuurinen aistien tila ja tarinatupa, jossa voi jakaa kertomuksia niin Suvelasta kuin omista juuristaan. Asukaspuistosta lähtee myös opastettuja kävelykierroksia, joilla on mahdollista päästä vilkaisemaan asukkaiden kotejakin. Kirstinharjun raitilta voi bongata skeitti- ja cheerleading-esityksiä tai vaikkapa kirjastopyörän. Uudistettu raitti otetaan haltuun myös lasten katupiirustuksilla ja päättäjille suunnatulla palautebanderollilla.

Suvelan kappelissa esitetään kansainvälisiä lasten ja nuorten elokuvia yhteistyössä Espoo Cinén kanssa. Kappelin sisäpihalla sijaitsee kansainvälinen ravintolamaailma, mutta syötävää ja juotavaa löytyy myös Kirstinharjun raitilta ja asukaspuistosta.  Ja nämä maininnat olivat vain maistiaisia koko ohjelmatarjonnasta!
Julkaistu 5.5.2018 klo 15.32, päivitetty 7.5.2018 klo 8.40