Euroopan kulttuuriympäristöpäivien tapahtumat

Seitsemän sillan kulttuuripyöräily

Kuvaajan nimi tai muu kuvatieto: Sonja Suvanto

Yksi Ilmajoen suosituimmista kesätapahtumista tarjoilee jälleen ruumiin ja sielun ravintoa lauantaina 7.8. klo 10-16. Haastamme ihmiset niin läheltä kuin kaukaa hyppäämään pyörän selkään ja tutustumaan yli 500-vuotiaan Ilmajoen valtakunnallisesti arvokkaaseen kulttuurimaisemaan sekä tarinoihin kulttuuriperinnön takana. Tänä vuonna reitin varrelta löytyy huima määrä erityisesti lapsiperheille sopivaa ohjelmaa.

Reitti kulkee pitkin Kyrönjoen vartta ylittäen sen seitsemästä kohtaa. Päivän aikana on avoimet ovet muun muassa museoissa, vanhoissa taloissa, siunauskappelissa sekä yrityksissä. Lisäksi reitillä on oppaita kertomassa muistomerkkeihin liittyviä tarinoita ja historiaa. Päivän aikana Kyrönjoen tuntumassa tanssitaan lavatanssit, maalataan akvarelleja ja myös musiikki raikaa ympäri pitäjää. Nähtävää ja koettavaa siis riittää!

Lapsia varten on suunniteltu aivan oma reittikartta, jonka avulla löytyy hauskaa tekemistä sekä mielenkiintoista katsottavaa perheen pienimmille. On pomppulinnaa, keppari-, ninja- ja liikennerataa, kasvomaalausta, nuijasodan taisteluareenaa sekä monenmoisia eläimiä rapsuteltavaksi ja kivoja tehtäviä ratkaistavaksi. Lastenpassia täyttämällä osallistuu arvontaan.

Voit kiertää koko 30 kilometrin lenkin tai vain osan siitä. Lähtö Nikkolan sillalta tai pysähdyspisteiltä, joissa on jaossa reittikarttoja. Pysähdyspisteet on merkattu maastoon ilmapalloilla. Drive-in pyörähuolto palvelee matkalaisia kirkon tapulissa.

Seitsemän sillan kulttuurireittiin voi tutustua myös omatoimisesti milloin tahansa mobiilisovelluksen avulla, jossa reitin varrelta löytyvät 70 kulttuurikohdetta esitellään kuvin ja tarinoin. Lisätietoja www.visitilmajoki.fi/reitisto

Aika 7.8.2021 klo 10.00 - 16.00
   
Paikka Ilmajoki

Ilkantie 18, 60800 Ilmajoki
   
Järjestäjä Päivää ovat organisoimassa Visit Ilmajoki, Liiverin Kylille-hanke ja Ilmajoen kulttuuripalvelut yhteistyössä ilmajokisten yhdistysten, yritysten sekä muiden toimijoiden kanssa. Tapahtuma on osa Euroopan kulttuuriympäristöpäiviä.
   
Yhteystiedot Sonja Suvanto, puh. 044 419 1861
   
Tapahtuman ohjelma Tapahtuman ohjelma: https://ilmajoki.fi/ajankohtaista/seitseman-sillan-kulttuuripyoraily-tulee-taas-taydella-kattauksella/
   
Verkko-osoite https://ilmajoki.fi/ajankohtaista/seitseman-sillan-kulttuuripyoraily-tulee-taas-taydella-kattauksella/
   
https://www.facebook.com/events/1160727317684171
Julkaistu 30.6.2021 klo 13.08, päivitetty 26.7.2021 klo 9.56