Euroopan kulttuuriympäristöpäivien tapahtumat

Rakkaudenosoitus Turulle – Casagrandentalon vuosijuhla 2019

Historiallisella Casagrandentalolla ja sen ympäristössä Vähätorilla järjestetään torstaina 5.9. kaikille avoimet kaupunkijuhlat keskustelun ja kaupunkilaisten yhdessäolon merkeissä. Vuosijuhlan keskustelutilaisuus aloittaa päivän klo 14–16. Tapahtumaillan päättää yhteislaulutilaisuus Vähätorilla klo 18–20.

Tapahtuma on osa Euroopan kulttuuriympäristöpäiviä, joiden teemana on tänä vuonna taiteen ja viihteen tilat. Samalla juhlistetaan Casagrandentalon kunnostuksen ja ”uudelleensyntymän” 40-vuotisjuhlaa.

Aika 5.9.2019 klo 14.00 - 20.00
   
Paikka Vähätori

Linnankatu 3, 20100 TURKU
   
Järjestäjä Casagranden perhe (Benito Casagrande ja Cristina Casagrande)
   
Yhteystiedot Kaisa Ruohonen, Viestintä Ground, kaisa.ruohonen@ground.fi
   
Tapahtuman ohjelma OHJELMA

klo 14–16
Keskustelutilaisuus: Koskaan ei ole liian myöhäistä puhua historiasta

”Historiaa ei saa pitää itsestäänseleyytenä, mutta meille turkulaisille se usein on sitä – sellaisena sen voi unohtaa ja niin hiljalleen tuhota pala palalta. Historia on kuitenkin ainutlaatuinen ja korvaamaton. Kaupunkirakenteeseen voidaan hankkia rahalla monia vau-elämyksiä, mutta historiaa ei voi ostaa. Kulttuurihistoriallisesti arvokkaista kohteista ja alueista on pidettävä huolta. Kaupunkien kulttuuriperintö on elävä monipuolinen ympäristö, jonka ytimessä ovat ihmiset, yhdessäolo ja inspiroivat tilat.”

Miten tänä päivänä näkyvät nämä Benito Casagranden ajatukset historiasta ja kaupunkiympäristöistä? Ovatko toiveet toteutuneet? Miten moderni kaupunkikehitys kohtaa historian? Miten varmistamme historiallisen kaupunkikulttuurin säilymisen ja kehittymisen jatkossa?

Tervetuloa mukaan Casagrandentalon vuosijuhlan keskustelutilaisuuteen, jossa punnitaan historian merkitys ja luodataan tulevaisuutta.

Paneelissa keskustelevat ja kantaa ottavat museopalvelujohtaja Kimmo Levä, kaupunkisuunnittelujohtaja Timo Hintsanen, matkailujohtaja Anne-Marget Hellén, arkeologian professori Visa Immonen sekä tapahtumatuottaja Pietu Sepponen. Paneelin juontaa toimittaja ja kulttuurivaikuttaja Kalle Talonen.

Tapahtuma: Rakkaudenosoitus Turulle – Casagrandentalon vuosijuhla 2019, paneelikeskustelu
Aika: torstaina 5.9. klo 14–16
Paikka: Vähätori, Turku, tapahtumalava (sateen sattuessa ravintola Tårgetin piazza, rajoitettu osallistujamäärä)
Ilmoittautuminen: https://link.webropolsurveys.com/S/24DF238D6E6916AC


klo 18
Siunaustilaisuus Pyhän hengen kappelissa (rajattu osallistujamäärä)

Vuonna 2017 Turun linnan makasiinista löydettiin syntymättömän, noin kahdeksan kuukauden ikäisen vauvan luut. Tänä keväänä lapsen jäännökset yhdistettiin äitiinsä, joka löydettiin arkeologisissa kaivauksissa 1984. Satoja vuosia sitten menehtynyt äiti ja hänen pienokaisensa siunataan 35 vuoden eron jälkeen yhdessä haudan lepoon tässä tilaisuudessa.

Siunauksen toimittaa arkkipiispa Tapio Luoma. Tilaisuudessa on mukana myös katolisen kirkon piispa Teemu Sippo.


klo 19–20
Yhteislaulutilaisuus vähätorilla (Vähätorin tapahtumalava)

Yhteislaulutilaisuus on kaikkien kaupunkilaisten yhteinen viihteellinen ja tunteellinen tapahtuma – siellä kuullaan ja lauletaan tunnettuja lauluja, kuten Mä näitä polkuja tallaan, Kalliolle kukkulalle, Aamu, Paratiisi ja Olen suomalainen. Tule mukaan tunnelmalliseen syysiltaan!

Musiikista vastaa turkulaisista opettajista koostuva bändi Katakombo. Tilaisuuden juontaa Sari Tamminen.
Julkaistu 29.8.2019 klo 13.43, päivitetty 29.8.2019 klo 13.51