Euroopan kulttuuriympäristöpäivien tapahtumat

Puutarhaopastus Ainolan puutarhassa

Kuvaajan nimi tai muu kuvatieto: Santeri Levas, Suomen valokuvataiteen museo, CC BY 4.0

Puutarha oli Ainolan talouden kivijalka ja omavaraisuus talon emännän ylpeys. Laajoilla kasvimailla kasvoivat niin kaalit, perunat ja sipulit kuin harvinaisemmatkin herkut. Puutarhassa tehtävä työ sääteli talon arkea varhaisesta keväästä myöhäiseen syksyyn. Puutarhaa ei perustettu ainoastaan hyödyn vuoksi, vaan kauneus oli tärkeä osa kodin ympäristöä. Ainolassa kukat kukkivat kasvimaiden reunustoilla sekä kukka- ja perennapenkeissä talon edustalla. Puutarha kukkii keväästä myöhäiseen syksyyn - aina on sopiva aika tulla kokemaan tämän yli satavuotiaan puutarhan lumo!

IN ENGLISH: 

European Heritage Days celebrations in Ainola, the home of composer Jean Sibelius. Welcome on a guided tour (in Finnish) in Aino Sibelius famous garden Saturday 11.9. at 3 pm. The tour is free. If you want to visit the house, please pre-book your visit at vello.fi/ainolamuseo. The museum area is open to the public from 10 am to 5 pm, and you are welcome to visit the garden and forest free of charge on your own.

Aika 11.9.2021 klo 15.00 - 16.00
   
Paikka Aino ja Jean Sibeliuksen koti Ainola

Ainolankatu 1, 04400 Järvenpää
   
Järjestäjä Aino ja Jean Sibeliuksen koti Ainola
   
Yhteystiedot info@ainola.fi
   
Tapahtuman ohjelma

Puutarhaopastus on ilmainen lauantaina 11.9.
Jos haluat tutustua museoon puutarhaopastuksen jälkeen itsenäisesti, varaa vierailu ja lunasta museolippu ennen puutarhakierroksen alkua. Ilmoittautuminen ja varaus osoitteessa vello.fi/ainolamuseo.

Lämpimästi tervetuloa!

   
Verkko-osoite http://vello.fi/ainolamuseo
   
http://ainola.fi
Julkaistu 6.9.2021 klo 11.13, päivitetty 6.9.2021 klo 11.28