Euroopan kulttuuriympäristöpäivien tapahtumat

Pajupilli- ja taikahuilukurssi

Kuvaajan nimi tai muu kuvatieto: Saara-Maija Nevalainen-Kiiskilä
Tervetuloa pajupillimestarin opastamalle pajupilli- ja taikahuilukurssille Piirulle!

Kiion Mikko on pajupillin veistelyn Suomen mestari vuodelta 2000. Kokemusta on. Mestarin terveiset: “TULLOS MESTARI OPPIIM PAJUPILLEJÄ + TAEKAHUILUJA LUATIMAA, HARJOTTELEMMAA! OMAL LINKKARIN KERA. LAASTARIT TALOM PUOLEST. LINKKARIT, PUUKOT VUA AEKUISTEN KÄÖTÖSSÄ. LAPSET KOTONAA AEKUISTEJ JATKUVAN SILIMÄLLÄPIJON ALASINA OPETELKOOT. LINKKARJ NIIH HELEPOST SORMEEJ JA RANTEESEEL LIPSAHTAA.”

Pajupillit ovat alkukesällä pajusta valmistettuja perinteisiä soittimia. Pillin sisään koverretun kolon koko vaikuttaa äänen korkeuteen. Taikahuilut ovat pajupillejä kookkaampia, joskus jopa puolen metrin mittaisia. Ne voivat olla kaksihaaraisiakin. Taikahuilujen sisälle vuollaan liikuteltava mäntä, millä sointia säädellään. Haastavien, taidokkaiden taikahuilujen veistely luonnistuu kokeneille pillimestareille. Pillit ja huilut voi pintakoristella ja niiden kylkeen sopii vuolaista vaikka oman kultansa nimen.

Ota siis terävä puukko tai linkkuveitsi (+ hiomakivi + kamera) mukaan ja tule Piirulle (Uittajankatu 10, 33250 Tampere) veistämään ainutlaatuinen, oma pajupillisi ja taikahuilusi! Ohjaaja tuo pajut paikan päälle. “Omijakkiis soppii tuuvva.”
Aika 18.6.2011 klo 12.00 - 14.00
   
Paikka Rakennuskulttuurikeskus Piiru

UIttajankatu 2, 33250 Tampere
   
Järjestäjä Rakennuskulttuurikeskus Piiru, ympäristöineen pysyvä korjausrakentamisen oppimisympäristö ja vierailukohde. Taloa on kunnostettu säilyttävän korjausrakentamisen keinoin. Piirulla on osansa myös Tampereen kaupungin tukinuiton historiassa.
   
Tapahtuman ohjelma Piirulla on tarjolla mehua, kahvia ja teetä. Pillitalkoiden lomassa voidaan soitella sahalla sekä piharatamon ja sireenin lehdillä.
   
Verkko-osoite http://https://www.piiru.fi/
Julkaistu 16.6.2022 klo 13.55, päivitetty 16.6.2022 klo 14.11