Euroopan kulttuuriympäristöpäivien tapahtumat

Minulle merkityksellinen -kampanja

Kuvaajan nimi tai muu kuvatieto: Kirsi Jaakkola / Lastenkulttuurikeskus Kruunupää
Satakunnan lastenkulttuuriverkoston kunnat Eura, Eurajoki, Nakkila, Merikarvia, Rauma ja Pori osallistuvat Euroopan kulttuuriympäristöpäivien viettoon tuomalla esille näillä paikkakunnalla asuvien lasten merkityksellisiä paikkoja omasta lähiympäristöstään.

Oman merkityksellisen lähiympäristön paikan tuominen esille nostaa samalla paikan arvoa ja kannustaa myös muita huomioimaan, että ihan meidän kaikkien läheltä löytyy kertomisen arvoisia asioita. Minulle merkityksellinen -kampanjassa korostuu erityisesti lasten näkökulma ja miten jokin ehkä aikuisen hyödyttömänä ohittama paikka voi olla lapselle se erityisen tärkeä, jännittävä ja rakas paikka.

Minulle merkityksellinen -kampanjassa kerätyt ja tuotetut aineistot julkaistaan Euroopan kulttuuriympäristöpäivien pääviikolla 6.–12.9. koulujen ja kuntien sekä lastenkulttuurikeskus Kruunupään sosiaalisessa mediassa.

MITEN MUKAAN?
- Tee luokan kanssa pieni retki lähiympäristöön tai valitkaa jollakin muulla tapaa jokin oppilaille merkityksellinen paikka.

- Anna oppilaille tehtäväksi esitellä paikka lyhyellä videolla (max. 30 s.) tai valokuvaamalla (max. 3 kuvaa).

- Pyydä oppilailta lyhyt teksti tai kirjaa ylös, miksi paikka on merkityksellinen.

- Jakakaa video tai kuvat koulun sometilillä 6.–12.9.2021 asiatunnisteella #MinulleMerkityksellinen #EuroopanKulttuuriympäristöPäivä tai tägäämällä kuntanne ja lastenkulttuurikeskus Kruunupään IG @lastenkulttuurikeskuskruunupaa tai FB @kruunupaa

Tapahtuma on suunnattu erityisesti kouluille, mutta siihen voi halutessaan osallistua kuka tahansa.
Aika 6.9.2021 - 12.9.2021
   
Paikka Sosiaalinen media / Eura, Eurajoki, Merikarvia, Nakkila, Rauma ja Pori

#MinulleMerkityksellinen
   
Järjestäjä Satakunnan lastenkulttuuriverkosto
   
Yhteystiedot Lastenkulttuurikeskus Kruunupää
   
Verkko-osoite https://www.pori.fi/uutinen/2021-06-02_minulle-merkityksellinen-kampanja-tuo-esiin-lapsille-tarkeita-lahiympariston
Julkaistu 26.8.2021 klo 12.46, päivitetty 26.8.2021 klo 13.04