Euroopan kulttuuriympäristöpäivien tapahtumat

LIVIND - Elävä perintö ja kestävä kehitys

Miten elävä kulttuuriperintö ja kestävä kehitys linkittyvät toisiinsa? Minkälaisia toimintatapoja alan toimijat ovat kehittäneet? Mitä juuri minä voin omassa työssäni tehdä enemmän? Tule mukaan Museoviraston kansainväliseen LIVIND-hankkeeseen oppimaan ja jakamaan omaa osaamistasi!

Webinaarissa 9. maaliskuuta kuulet lisää hankkeesta ja siitä, kuinka juuri sinä voit osallistua. Asiantuntijapuheenvuoroissa kuulet tarkemmin, miten YK:n Agenda 2030 ja kestävän kehityksen tavoitteet linkittyvät elävän perinnön työhön. Lisäksi opit lisää siitä, miten kotiseutuyhdistykset, luontoalan ja käsityökentän toimijat edistävät kestävää kehitystä työssään. Webinaarissa julkistetaan Museoviraston ja Visit Finlandin opas elävän perinnön vastuulliseen tuotteistamiseen matkailun parissa. Päivän ohjelmassa mukana on myös hurmaava Puhti-duo!

Samalla voit ilmoittautua mukaan työpajaan 16. maaliskuuta, jossa sukelletaan syvemmälle kestävän kehityksen tematiikkaan aineettoman kulttuuriperinnön näkökulmasta. LIVIND Howspace-alustalla pääset opiskelemaan lisää kestävän kehityksen teemoista, jakamaan kokemuksia muiden toimijoiden kanssa ja keskustelemaan sinua kiinnostavista teemoista.

Lisää tilaisuuksia tulossa

Vuoden 2022 aikana on luvassa useiden englanninkielisten webinaarien ja työpajojen sarja. Tarjolla on siis hieno mahdollisuus oppia lisää kestävästä kehityksestä, kasvattaa kansainvälistä verkostoa ja tuoda myös Suomessa tehtyä työtä esiin. Tilaisuudet ovat osa Euroopan kulttuuriympäristöpäivät -tapahtumia (European Heritage Days, EHD), joissa vuoden teemana on Kestävä perintö.

Tapahtumat on tarkoitettu perinteen harjoittajille, kulttuurialan toimijoille, järjestöille, museoväelle, tutkijoille, taiteilijoille, yrittäjille ja kaikille asiasta kiinnostuneille! Toivomme saavamme koolle laajan joukon ihmisiä, jotka työskentelevät elävän perinnön eri alojen parissa: käsityöt, esittävät taiteet, luontoon liittyvät perinteet, suullinen perintö, juhlat, ruoka jne.

Tapahtumat ovat kaikille avoimia ja ilmaisia. Webinaarin 9. 3. kieli on suomi ja se järjestetään Teams-alustalla. Työpajan 16. 3. kieli on suomi, mutta Howspace-alustalla työskentely tapahtuu englanniksi. 

Ilmoittaudu mukaan 4.3 mennessä (https://ssl.eventilla.com/livind)
Lähetämme osallistumislinkin ilmoittautuneille.

 

IN ENGLISH: 

Intangible cultural heritage work gets new boost from the project LIVIND – Creative and living cultural heritage as a resource for the Northern Dimension region that started in the beginning of September 2021. Led by the Finnish Heritage Agency, the project concentrates on recognising the practical ways living heritage can advantage tourism, services and several other practices in sustainable ways.

LIVIND events, webinars and workshops will be held throughout the year 2022! Stay tuned. 

Aika 9.3.2022 klo 13.00 - 16.3.2022 klo 15.30
   
Paikka Verkossa
   
Järjestäjä LIVIND-hanke
   
Yhteystiedot https://www.aineetonkulttuuriperinto.fi/fi/livind
   
Tapahtuman ohjelma

13.00 Tervetuloa kestävään tulevaisuuteen! Leena Marsio, Museovirasto
13.05 LIVIND-hanke – elävä perintö ja kestävä kehitys Pohjois-Euroopassa, Elisa Kraatari, Museovirasto
13.20 Kulttuurisesti kestävä kehitys ja Agenda2030, Antti Huntus, Taiteen edistämiskeskus
13.35 Yhteinen polku – Opas elävän perinnön vastuulliseen matkailulliseen tuotteistamiseen, Susanna Markkola, Visit Finland
13.50 Puhti Duo - hurmaavat Anne-Mari Kivimäki ja Reetta-Kaisa Iles

14.00 Tauko

14.10 Perinnetaitoja, ilmastokampanjoita ja energiapihiyttä – yhdistykset kestävän kotiseututyön asialla, Marika Punamäki, Suomen Kotiseutuliitto
14.20 Monialainen kestävyys. Museoviraston Elisa Kraatarin jututettavina Reetta Karhunkorva Lusto - Suomen Metsämuseosta ja Kikka Jelisejeff Taitoliitosta
14.50 Jakautuminen pienryhmiin
15.20 Yhteenveto
15.30 Webinaari päättyy

   
Verkko-osoite https://www.aineetonkulttuuriperinto.fi/fi/tapahtuma/livind-elava-perinto-ja-kestava-kehitys
Julkaistu 15.2.2022 klo 8.01, päivitetty 15.2.2022 klo 9.26