Euroopan kulttuuriympäristöpäivien tapahtumat

Kulttuurikävely: Historian havinaa hautausmaalla

Kuvaajan nimi tai muu kuvatieto: Riina Koivisto, Vantaa-Seura.

60-vuotista taivaltaan juhlistava Vantaa-Seura järjestää taas tänä kesänä kulttuurikävelyitä Helsingin pitäjän kirkonkylän idyllisessä miljöössä. Kesäkeskiviikkoisin on jälleen mahdollista tutustua kirkonkylän mielenkiintoiseen ja monipuoliseen historiaan erilaisten teemaopastusten avulla.

Historian havinaa hautausmaalla

Kierroksella tutustutaan Pyhän Laurin kirkon hautausmaan vanhaan osaan. Vehreästä puistosta löytyy hautakiviä yli 200 vuoden ajalta. Hautausmaan muistomerkkien avulla tulee Vantaan historia esille ainutlaatuisella, kiehtovalla tavalla. Opastuksella kävellään vain hyvin lyhyitä matkoja, joten suosittelemme opastusta myös vähemmän vetreille historianystäville.

Kävelykierrokset järjestetään mahdollisimman koronaturvallisesti. Vallitseva koronatilanne vaikuttaa siihen, montako henkilöä kierroksille otetaan. Kesäkuun ensimmäisten kierrosten maksimiosallistujamäärä on 50 henkilöä eikä ennakkoilmoittautumista tässä vaiheessa tarvita.

Kierroksilla opastavat Vantaa-Seuran ammattitaitoiset oppaat. Oppaalla on käytössään mikrofoni, joten turvaetäisyyksiä on mahdollista pitää. Kierrokselle ei pidä tulla, jos lähipiirissä on koronatartunta tai tuntee itsensä sairaaksi. Toivomme kaikkien osallistujien käyttävän kasvomaskia.

Seuraamme viranomaisohjeita ja mikäli niitä kiristetään, kierrokset voidaan joutua perumaan tai osanottajamäärää rajoittamaan lyhyelläkin varoitusajalla. Suosittelemme seuraamaan uutisointiamme Vantaa-Seuran nettisivuilla www.vantaaseura.fi tai Facebookissa www.facebook.com/vantaaseura.

Kierrokset lähtevät klo 17.30 Pyhän Laurin kirkon hautausmaan portilta, osoitteesta Kirkkotie 45, Vantaa. Opastuksen kesto on noin yksi tunti.

Lippu kierrokselle maksaa 10 €, työttömät/eläkeläiset/opiskelijat 8 €. Lapset (alle 15-v.) pääsevät ilmaiseksi paitsi 23.6. lastenkierrokselle. Lasten oman kierroksen lippu maksaa 5 €. Kulttuurikävelyt ovat ilmaisia Vantaa-Seuran jäsenille. Maksu mieluiten kortilla. 

Aika 4.8.2021 klo 17.30 - 18.30
   
Paikka Helsingin pitäjän kirkonkylä

Kirkkotie 45, 01510 Vantaa
   
Järjestäjä Vantaa-Seura
   
Yhteystiedot Riina Koivisto, riina.koivisto@vantaaseura.fi
   
Verkko-osoite http://vantaaseura.fi/kulttuurikavelyt-alkavat-kesakuussa/
Julkaistu 26.5.2021 klo 13.09, päivitetty 8.6.2021 klo 9.57