Euroopan kulttuuriympäristöpäivien tapahtumat

Kolmen kylän kestävä kierros Kangas

Lintuveistokset esillä Kolmen kylän kierroksella

Ämpin silta vihittiin käyttöön viisi vuotta sitten. Sillan valmistuttua Kankaan – Ikolan kyläseura Tempaus Ylihärmästä sekä Alakylän kyläyhdistys ja Kleemola-Varpula-Varvaan kyläyhdistys Kauhavan puolelta ryhtyivät järjestämään yhteisiä pyöräilykampanjoita muun muassa maa- ja kotitalousnaisten Impinpäivänä. Näin syntyi ajatus Ämpin Impistä – näkötornista sillan kupeeseen. Matkan varrella näkötornihanke muuttui veistospuistoksi. Moottorisahaveistäjä Juhan Käkelän opastuksella syntyi komeita lintuveistoksia. UPM Kymmene lahjoitti puut ja veistäjät puolestaan lahjoittivat teoksensa yhteisötaideteokseen.
Luvat veistospuiston toteuttamiseksi ovat kunnossa, mutta koska hankkeelle ei saatu rahoitusta, päättivät kylät hajasijoittaa veistokset kyliin ja kylätaloille. Ämpin sillan kupeeseen tulee taulu, jossa kerrotaan veistosten tarina.
Aika 11.9.2022 klo 12.00 - 15.00
   
Paikka Kotiseututalo Keskikangas

Kankaantie 614, 62150 Kauhava
   
Järjestäjä Onnellisten jokilaakson kyläyhdistykset, Leader Aisapari ja Härmänmaan 4H-yhdistys
   
Tapahtuman ohjelma

Tekemistä ja näkemistä jokaiselle

Euroopan kulttuuriympäristöpäivän merkeissä sunnuntaina 11. syykuuta kello 12-15 järjestetään Kolmen kylän kestävä kierros, jolloin Kotiseututalo Keskikankaalla, Kleemolan kylätalolla ja Alakylän kyläareenalla järjestetään monenlaista tapahtumaa. Samalla kaikki veistokset ovat nähtävillä, osa jo sijoitettuna pysyvästi paikoilleen.

Päivän aikana voit kiertää kylissä katsomassa lintuveistoksia. Samalla voit osallistua monipuoliseen tapahtumatarjontaan.
Keskikankaan kotiseututalo on jo sinänsä mielenkiintoinen vierailukohde. Lisäksi voit kokeilla metallinetsintää, pelata juuresdominoa, kokeilla puujaloilla kävelyä ja tutustua kierrätysaskarteluun.

Kleemolan kylätalolla voit muun muassa osallistua risu- ja sammaltöiden tekemiseen, tutustua kudontatilaan ja taidenäyttelyyn sekä kierrätysaskarteluun tai osallistua keppariratsastukseen.

Alakylän kyläareenalla on muun muassa biohiiletysnäytös, kasvivärjäystä ja ilmastopolku. Voit myös tutustua lammashakaan jokirannan perinnepiotoopissa.

Tapahtumapäivän aikana on avoimet ovet useassa kohteessa. Menneen ajan asumiseen ja työkaluihin pääset tutustumaan Ristaniemen kotimuseossa (Vanha Lapuantie 57) sekä Sippolan mäellä Kohtamäen tilalla (Sippolantie 54) vanhan sepän pajaan, jossa on muun muassa kunnostetut palkeet. Paja löytyy menemällä koivukujaa ylös vasemmalle.

Luomukarjatila Anne ja Pojat, (Kalliokoskentie 196), voit tutustua kyyttöihin ja hevosiin sekä tehdä ostoksia tilapuodista.
Kleemolassa avoimet ovet ovat Jaakko Mäkisen Peltomarketissa (Kleimolantie 61).

Jokaisella kylätalolla saat tietoa outdooractive-sovelluksen käytöstä. Jokaisella kylätaloilla on myös kahvio sekä arvontaa. Varaa siis käteistä mukaan!

Yhteistyössä kyläyhdistysten kanssa päivän tapahtumatarjonnasta vastaavat Aisaparin Kylille-hanke ja Härmänmaan 4H-yhdistyksen Juurille-hanke.

Tapahtuman mainosjuliste
 
   
Verkko-osoite https://www.aisapari.net/kunnat-ja-kylat/onnellisten-jokilaakso/
   
https://fb.me/e/2ThqBtA7D
Julkaistu 18.8.2022 klo 22.59, päivitetty 19.8.2022 klo 7.20