Euroopan kulttuuriympäristöpäivien tapahtumat

Kohtaamisia joella

Kuvaajan nimi tai muu kuvatieto: Hanna Vahvaselkä

Kuvataidetta ja luonnontietoutta yhdistävä kaikille avoin retkipäivä. Seitsenniminen joki kiemurtelee Mikkelin keskustan tuntumassa eri asuinalueiden läpi Jokiympäristöön tutustutaan kuvataiteilijan ja biologin johdattamina, yhdessä keskustellen sekä pieniä taideharjoituksia tehden.

Tapahtuma on osa Mikkelin Kulttuurin unelmavuotta 2022 sekä Euroopan kulttuuriympäristöpäiviä. Mukana ProAgria Etelä-Savon ja Etelä-Savon maa- ja kotitalousnaisten Vespaikka<br/> - vesistömaisemat vetovoimatekijänä Etelä-Savossa -hanke, jota rahoittavat EU:n maaseuturahasto ja Etelä-Savon ELY-keskus.

Arts and science combine on walk by a river. The river has seven names and it flows through suburbs close to the Mikkeli city center. We wander, discuss and do little sketching guided by an artist and a biologist.

Aika 10.9.2022 klo 11.00 - 14.00
   
Paikka Pankajoki, Kalevankangas

50100 Mikkeli
   
Järjestäjä Kuvataiteilija Hanna Vahvaselkä ja maisema- ja ympäristöasiantuntija Saara Ryhänen sekä useat yhteistyökumppanit.
   
Yhteystiedot kohtaamisiajoella@meiliboxi.fi
   
Tapahtuman ohjelma Kuvataidetta ja luonnontietoutta yhdistävä kaikille avoin retkipäivä Kalevankankaan maastossa. Seitsenniminen joki kiemurtelee Mikkelin keskustan tuntumassa eri asuinalueiden läpi ja laskee lopuilta Saimaaseen. Jokiympäristöön tutustutaan kuvataiteilijan ja biologin johdattamina, yhdessä keskustellen sekä pieniä taideharjoituksia tehden. Tapahtuma on ilmainen ja avoin kaikenikäisille. Erityisiä tietoja tai taitoja ei tarvita - vain kiinnostus omaan lähiympäristöön ja luonnossa liikkumiseen sekä ennakkoluuloton suhtautuminen taiteen menetelmiin riittävät. Kaikki tarvittavat taidevälineet saat omaksesi mukaan järjestäjiltä. Mukaan mahtuu 20 henkilöä ilmoittautumisjärjestyksessä. Huomioithan, että vaikka kuljemme verkkaisesti polkuja pitkin, matkaa kertyy yhteensä noin 5 km ja maasto saattaa paikoitellen olla vaikeakulkuista. Ilmoittautumiset 8.9.2022 mennessä: 

kohtaamisiajoella@meiliboxi.fi

Tapahtuma on osa Mikkelin Kulttuurin unelmavuotta 2022 sekä Euroopan kulttuuriympäristöpäiviä. Mukana Vespaikka - vesistömaisemat vetovoimatekijänä Etelä-Savossa -hanke, jota rahoittavat EU:n maaseuturahasto ja Etelä-Savon ELY-keskus.
   
Verkko-osoite https://tilaisuudet.proagria.fi/event/aqeel
   
https://kulttuurinunelmavuosi.fi/artikkelit/
Julkaistu 1.9.2022 klo 11.22, päivitetty 1.9.2022 klo 11.31