Euroopan kulttuuriympäristöpäivien tapahtumat

Kevään korvalla - Retki-, luonto- ja erätapahtumien sarja, osa II

Kuvaajan nimi tai muu kuvatieto: Mervi Eskelinen
Retki-, luonto- ja erätapahtumien sarja Lapinlahdella erilaisten paikallisten toimijoiden ja asiantuntijoiden yhteistyönä. Tapahtumia toteutetaan eri teemoin ja niissä hyödynnetään paikallisia luontokohteita, kulttuurihistoriallisia kohteita ja paikkakunnan historiaa ja perinteitä tuoreella otteella. Tapahtumissa tarjoillaan kokemuksia, elämyksiä ja tietoiskuja retkeily-, liikunta-, luonto- ja eräasioista.

Erilaiset toimijat yhdistävät tietotaitonsa ja näin tapahtumat tuovat kohteista, historiasta ja perinteistä esille uusia näkökulmia ja tekevät oman kotipaikkakunnan arvokkaita ympäristöjä tutuksi. Tapahtumat kartuttavat osallistujien kotiseututietämystä ja arjen taitoja (mm. jokamiehenoikeudet), antavat ideoita monipuoliseen ympäristössä liikkumiseen ja retkeilyyn, muistuttavat mieliin ja kertaavat vanhoja unohtuneita puuhia ja -taitoja sekä opettavat uusia. Tapahtumat linkitetään vuodenkiertoon ja ajankohtaisiin teemapäiviin mm. Kevätseuranta, Leikkipäivä, Luonnonkukkapäivä, Avoimet kylät, Suomen luonnonpäivä, Euroopan kulttuuriympäristöpäivät, Pyöräilyviikko.

Eri ikäiset järjestäjät tuovat tapahtumiin omien verkostojensa kautta myös eri ikäisiä osallistujia. Tapahtumat ovat tarkoitettu kaiken ikäisille, vaikka pääkohderyhmänä ovatkin lapset, nuoret ja perheet. Tapahtumista tehdään mahdollisuuksien mukaan mahdollisimman saavutettavia matalankynnyksen ohjelmakokonaisuuksia ja esteettömiä niissä rajoissa mitä erilaisissa ympäristöissä tapahtuvassa toiminnassa on mahdollista. Tapahtumiin on vapaa pääsy.

Talvitapahtuma 5.2.2022 klo 10-13 Varpaisjärvi-talo (Kauppatie 20)
Kevään korvalla 23.4.2022 klo 9-12 Erikoismetsä (Ampuradantie 42)
Tarinoita ja taikaa 27.8.2022 klo 10-13 Taivalmäki
Ihan pimmeetä! 28.10.2022 klo 17-20 Pajujärvi, Päämaja (Luhintien varressa)
Aika 23.4.2022 klo 9.00 - 12.00
   
Paikka Lapinlahti

73100 Lapinlahti
   
Järjestäjä Arkkitehtuuri- ja ympäristökulttuurikoulu Lastu, Lapinlahden Riistanhoitoyhdistys, SPR Lapinlahden paikallisosasto, Lapinlahden Siniveikot, Varpaisjärvi-talo ja muita lapinlahtelaisia yhdistyksiä ja toimijoita
   
Yhteystiedot Mervi Eskelinen
   
Verkko-osoite http://www.lastu.fi
Julkaistu 21.4.2022 klo 20.44, päivitetty 22.4.2022 klo 7.32