Euroopan kulttuuriympäristöpäivien tapahtumat

Kansallispukutuuletus Espan puistossa ja tapahtumapäivä Taito Craft Cornerissa

Kuvaajan nimi tai muu kuvatieto: Inga Pihlhjerta

Kansallispuvun syntymäpäivä on 5.8. ja sitä juhlistetaan kansallispukujen tuuletuspiknikeillä elokuussa ympäri Suomen ja myös muualla maailmalla.

Suur-Helsingin Kalevalaiset Naiset ja Föreningen Brage kutsuvat kaikki Espan puistoon sunnuntaina 8.8. klo 14-16. Pukeudu siis kansallispukuun, feresiin tai muinaispukuun. Voit myös tuuletella vain joitain puvun osia tai ihan vain vaikka omia ajatuksiasi. Nappaa piknikeväät mukaan ja lähde ihmisten ilmoille näyttäytymään, tapaamaan muuta kansallispukukansaa, juhlimaan kansallispukua ja nauttimaan yhdessäolosta.

Tapahtuma on osa Euroopan kulttuuriperintöpäiviä.

#kulttuuriympäristöpäivät

Tuuletuksen lomassa voit tutustua Käsillä elävä perintö -näyttelyyn CraftCorner Helsingissä, Eteläesplanadi 4. Näyttely esittelee käsityön elävää kulttuuriperintöä. Kansallispuku-osio esittelee kaksi pukukokonaisuutta, Maksamaan miehen ja Saarijärven naisen.

Näyttelyn ohessa järjestetään 8.8. klo 13-17 POP UP-tapahtuma, jossa voi Bragen "syjuntassa" seurata vanhan hameen kunnostamista. Anita Grönlund kutoo pirtanauhaa ja myy Ansku-tuotteita. Inga Pihlhjerta on paikalla klo 13-14 vastailemassa pukupulmiin. Myytävänä on Sojan kansallispukuraidat-kankaita, NuppuArtin kansallispukuhenkisiä mekkoja ja löytöjä Bragen kirppisnurkasta.

POP UP-tapahtuman järjestävät yhteistyössä Suur-Helsingin Kalevalaiset Naiset, Föreningen Brage, CraftCorner ja Taito Etelä-Suomi.

Olet lämpimästi tervetullut! 

Aika 8.8.2021 klo 13.00 - 17.00
   
Paikka Esplanadin puisto ja Taito CraftCorner

Pohjoisesplanadi, 00130 Helsinki
   
Järjestäjä Suur-Helsingin Kalevalaiset Naiset, Föreningen Brage, CraftCorner ja Taito Etelä-Suomi
   
Yhteystiedot Inga Pihlhjerta, Suur-Helsingin Kalevalaiset Naiset, puh 0407005002.
Julkaistu 22.6.2021 klo 7.00, päivitetty 24.6.2021 klo 8.52