Euroopan kulttuuriympäristöpäivien tapahtumat

Kallion kävelyfestivaali: Alppiharju -kävely

Kuvaajan nimi tai muu kuvatieto: Photo: Kulttuuritalo, located in Alppiharju, is part of the Alvar Aalto Route cultural route. It has been selected as one of the Council of Europe's cultural routes. Photo by Jarmo Lintunen; People's Archives.

Opastettu kävelyretki Alppiharjun kotikaupunkipolulla. Kierros esittelee Alppiharjun historiaa ja nykyisyyttä sekä kulttuuria, luontoa arkkitehtuuria ja henkilöhahmoja. Opastus on myös osa ”Rakennettuja kulttuuriympäristöjä” -kävelysarjaa. Kierroksen vetää Alppiharjun historian kirjoittanut Juhani Styrman. Vapaa pääsy. Lähtöpaikka: Vaasanpuistikko, Kinaporinkatu 1.

IN ENGLISH: 

Kallio Walking Festival: Alppiharju walking The tour introduces the history and present of Helsinki's Alppiharju district, as well as culture, nature, architecture and personalities. The guide is also part of the “Built Cultural Environments” walking series.

Aika 13.9.2021 klo 14.00 - 16.00
   
Paikka Helsinki Alppiharju

Kinaporinkatu , 00500 Helsinki
   
Järjestäjä Kallion kävelyfestivaali, Suomen Kotikaupunkipolut, Alppila-seura.
   
Yhteystiedot Juhani Styrman /Kallion kävelyfestivaali / kallion.kavelyt@gmail.com
   
Tapahtuman ohjelma Alppiharju on vanha työläiskaupunginosa, jonka asutushistoria liittyy Kallion jo pitkälti kadonneeseen teollisuusperinteeseen.

Alppiharjun kaupunkikuva on moni-ilmeinen: Idässä urbaani Harju metroasemineen ja lännessä Alppilan laajat, maisema- ja kulttuurihistoriallisesti arvokkaat puistoalueet erityispiirteenään viime jääkauden jälkeensä jättämät silokalliot. Edustettuna ovat eri vuosikymmenten rakentamistyylit 1800-luvun lopusta alkaen ja onpa joukossa myös esimerkkejä onnistuneesta uuden rakentamisen sopeuttamisesta vanhan rakennusperinnön rinnalle.

Mutta kaiken yläpuolelle nousee kuitenkin Linnanmäen huvipuisto. Kaikille suomalaisille ovat tuttuja sen vuoristorata ja maailmanpyörä: niiden siluetit ovat Helsingille yhtä merkittäviä symboleita kuin Tuomiokirkko. Linnanmäki on vuodesta toiseen pitänyt pintansa Suomen suosituimpana matkailukohteena yli miljoonalla kävijällään. Niinpä liioittelematta voidaan sanoa, että Alppiharjussa ovat vierailleet lähes kaikki suomalaiset.
   
Verkko-osoite http://www.kallionkavelyfestivaali.fi
Julkaistu 27.8.2021 klo 9.14, päivitetty 27.8.2021 klo 9.26