Euroopan kulttuuriympäristöpäivien tapahtumat

Hyvinkäänkylän jälleenkuvauskävely

Kuvaajan nimi tai muu kuvatieto: Hyvinkään kaupunginmuseon kokoelma
Miltä näytti juuri valmistunut Hyvinkäänkylän koulu, miltä peltoaukeat sata vuotta sitten?

Hyvinkään kaupunginmuseo järjestää osana sen ja viiden muun lähiseudun museon (Tuusula, Nurmijärvi, Kerava, Riihimäki, Mäntsälä) yhteistä Kuvaa uusiksi - jälleenvalokuvausta kotikulmilla -hanketta jälleenkuvausretken Hyvinkäänkylään torstaina 9. syyskuuta klo 18. Kokoontuminen Hyvinkäänkylän työväentalon pihalla.

Suositussa jälleenvalokuvauksessa otetaan kuvia jäljitellen vanhoja valokuvia: Kuvat otetaan samoista paikoista ja samoihin suuntiin kuin esikuvansa. Mikä on uutta, mitä vanhaa on säilynyt? Miten näkymät ovat muuttuneet?
------
Rephotography walking tour in Hyvinkäänkylä, guided in Finnish.
Aika 9.9.2021 klo 18.00 - 19.30
   
Paikka Hyvinkäänkylä, lähtö Hyvinkäänkylän työväentalon pihalta

Työväentalonkuja 5, 05840 Hyvinkää
Suomi
   
Järjestäjä Hyvinkään kaupunginmuseo, Kuvaa uusiksi -hanke
   
Yhteystiedot Projektikoordinaattori Inka Tuominen, inka.tuominen@tuusula.fi
   
Tapahtuman ohjelma Kierrämme seudun keskeisiä paikkoja, tutkimme vanhoja kuvia ja kuvaamme uusia versioita Hyvinkään kaupunginmuseon kokoelmista löytyvistä kuvista. Kuvaamiseen ja vanhojen kuvien paikantamiseen käytetään Android-puhelimissa toimivaa ilmaista Ajapaik-sovellusta. Voit kuitenkin myös kuvata myös muilla puhelimilla tai kameralla. Retken aluksi tutustutaan yhdessä Ajapaikin käyttöön ja jälleenvalokuvaukseen, joten sinun ei tarvitse olla mestarivalokuvaaja

Retki kestää reilun tunnin ja se järjestetään koronarajoitusten salliessa. Tulethan paikalle vain oireettomana! Ennakkoilmoittautuminen inka.tuominen@tuusula.fi. Voit myös ilmoittautua Willan näyttelytilan kassalla.
Julkaistu 2.9.2021 klo 10.00, päivitetty 2.9.2021 klo 11.29