Euroopan kulttuuriympäristöpäivien tapahtumat

#Heritagemakers -ajatuspaja

Kulttuuriympäristön tekijät -kilpailu 5.2.-1.5.2019. Tähän voivat osallistua kaikki alle 18-vuotiaat nuoret ja lapset. Kilpailussa voit valita jonkin kiinnostavan kohteen taiteen ja viihteen maailmasta. Pohdi, miten ja milloin ja missä taide tai viihde on koskettanut sinua? Mitä erityisen eurooppalaista kohteestasi löytyy? Tarina kerrotaan yhdellä kuvalla ja lyhyellä tekstillä tai vaikkapa videolla.

Kilpailuun osallistutaan jakamalla tarina eurooppalaisella verkkosivustolla: www.europeanheritagedays.com

Suomen kulttuuriympäristöpäivien työryhmä valitsee mielenkiintoisimmat työt kansainväliseen loppukatselmukseen ja kaikista maista lähetetyistä raati valitsee 10 jotka saavat kutsun syksyllä 2109 Strasbourgiin.

Lapua-seura haluaa innostaa lapualaisia lapsia ja nuoria mukaan #HeritageMakers -asiaan. Siksi järjestämme pienen ajatuspajan lauantaina 16.3. Taidemuseolla, jossa sopivasti on esillä näyttely “Kotopaikan tuntu”. Tule keskustelemaan kulttuuriympäristöstä, taiteesta ja viihteestäkin. Mietitään yhdessä millaisia tarinoita saisimme aikaan!

Tervetuloa nuoret (alle 18 v.) sekä lapset (voivat tulla vanhempien kanssa). 

Helena Teräväinen
Lapua-seura ry:n varapuheenjohtaja

Aika 16.3.2019 klo 12.00 - 15.00
   
Paikka Lapuan Taidemuseo

Kulttuurikeskus Vanha Paukku, Kauppakatu 23, 62100 Lapua
   
Järjestäjä Lapua-seura ry
   
Yhteystiedot Helena Teräväinen
   
Tapahtuman ohjelma Kokoonnumme pyöreän pöydän ääreen Taidemuseolla, jossa meneillään "Kotopaikan tuntu" eli omien kokoelmien näyttely. Keskustellaan kulttuuriympäristöstä, taiteesta ja viihteestä - ja kaikista näihin liittyvistä paikoista.

Mietitään yhdessä "eurooppalaisuutta" ja suomalaisuutta: myös eteläpohjalaista identiteettiä ja ihan Lapuaa paikkana ja siihen merkittävästi liittyviä paikkoja ja tapahtumia.

Katsotaan aiheesta tietoja netistä - ja ympäriltä.

Kuvataan ja kirjoitetaan! Postataan!
 
Julkaistu 14.3.2019 klo 13.53, päivitetty 14.3.2019 klo 14.49