Euroopan kulttuuriympäristöpäivien tapahtumat

Avustusklinikka: tukea kulttuurihistoriallisten rakennusten korjaamiseen

Kuvaajan nimi tai muu kuvatieto: Korjausklinikka-hanke

Vanhan, kulttuurihistoriallisesti arvokkaan rakennuksen korjaamiseen on mahdollista hakea valtion avustuksia. Säilyttävään, talon ominaispiirteet huomioivaan korjaamiseen voi hakea avustuksia Museovirastolta ja ELY-keskuksesta. Avustusten hakuajat ovat vuosittain loka-marraskuussa.

Korjausklinikka-hanke ja Lahden Museot / Päijät-Hämeen alueellinen vastuumuseo järjestävät yhteistyössä Hämeen ELY-keskuksen kanssa avustusklinikan verkossa tiistaina 7. syyskuuta klo 16–17.30. Klinikalla Lahden Museoiden korjausrakentamisen asiantuntija Anssi Malinen kertoo valtion korjausavustusten ehdoista ja antaa käytännön ohjeita niiden hakemiseen. Alueidenkäytön asiantuntija Hannele Kuitunen Hämeen ELY-keskuksesta pitää tietoiskun rakennusperinnön hoitoavustuksista.

Kuulet klinikalla myös LAB-ammattikorkeakoulun ja Suomen Kotiseutuliiton Korjausklinikka-hankkeesta, joka tarjoaa tietoa ja neuvoja kestävään korjaamiseen.

Voit lähettää avustuksia koskevia kysymyksiä klinikalle etukäteen, vastaamme kysymyksiin tilaisuudessa. Lähetä kysymykset etukäteen Lahden Museoiden tutkijalle Reetta Nousiaiselle, reetta.nousiainen@lahti.fi

Tilaisuus toteutetaan Zoom-alustalla. Osallistu verkkotapahtumaan tästä linkistä: https://lut.zoom.us/j/64172417755

Tervetuloa kuulemaan lisää avustuksista ja niiden hakemisesta! 

 

Aika 7.9.2021 klo 16.00 - 17.30
   
Paikka Zoom-alusta

Verkkotapahtuma
   
Järjestäjä Korjausklinikka-hanke, Lahden Museot / Päijät-Hämeen alueellinen vastuumuseo ja Hämeen ELY-keskus
   
Verkko-osoite https://www.facebook.com/events/537394430706025
   
https://www.facebook.com/groups/Korjausklinikka
Julkaistu 17.8.2021 klo 14.50, päivitetty 7.9.2021 klo 15.48