Luukku 16- Aikamatkoja Karjalohjalla

Uutinen 16.12.2019 klo 6.11
pellonkylä
Pellonkylän Ylhän maatilan yli 100 vuotta vanhoja kivirakennuksia. © Kuva: Antti Kähönen

 

Karjalohjan Kotiseutuyhdistys ry julkaisi kesällä 2019 uuden QR koodien avulla kohteissa toimivan tietoaineiston. Nyt voit liikkua samoilla paikoilla linkin aineiston avulla. Voit tutustua Karjalohjan kiinnostavaan historiaan ja kauniiseen kulttuuriympäristöön. Aikamatkan reittien varrella olevat kohteet on merkitty opastein ja jokaisessa opasteessa on QR-koodi, jonka takaa saa lisätietoa kohteesta. Aikamatkan tekstit sekä vanhat ja uudet kuvat auttavat liikkumaan ajassa.

 

pellonkyläkyltti
Pellonkylän opastekyltti ja QR-koodi, jonka takaa löytyy lisätietoa. © Kuva: Karjalohjan Kotiseutuyhdistys ry

 

Kivikaudesta alkanut ihmisen toiminta Karjalohjalla on jättänyt jälkiä. Vertaa kuvia, niin voit huomata maisemassa muutoksia ja kerroksellisuutta, joka voisi jäädä viestiksi meistä tuleville. Rauhallinen ja tasapainoinen maisema on muodostunut ihmisen vaikutuksesta vuosikymmenten ja -satojen aikana. Viisaasti rakennettu ja ylläpidetty tuottaa meille mielihyvää ja antaa nautinnon tunnetta. Hyvää ympäristöä kannattaa ylläpitää ja kehittää. Maiseman säilyttämiseksi tehty työ edistää kestävää tulevaisuutta.

 

kylttiluonnossa
Opastekyltti luonnossa. © Kuva: Karjalohjan Kotiseutuyhdistys ry

 

Aikamatka Karjalohjalla -reittejä on tarjolla kaksi erilaista, Tallaan reitti ja Nummijärven reitti. Reitit on nimetty niiden päätepisteen kylän mukaan. Voit tutustua reitteihin tarkemmin täällä.