Luukku 15 - Kallenaution kestikievarimuseon pärekattoremontti

Uutinen 15.12.2019 klo 9.19
pärekatot
Kallenauton kestikievarimuseon pärekattoremontti. © Kuva: Johanna Kallenautio

 

Juupajoki-seura ry ylläpitää Juupajoella Kallenaution kestikievarimuseota. Kallenaution kestikievarimuseo on entisöity ja vihitty museokäyttöön 1958 vahvan talkoohengen turvin. Ihan alusta asti Juupajoella on ollut vahva tahtotila säilyttää Kallenaution kievarikokonaisuus ainutlaatuisena kyytilaitoksemme muistomerkkinä. Kunnia-asiamme on ollut säilyttää museorakennukset edelleen pärekattoisina, joka ilman lukuisia talkoolaisia ei olisi mahdollista.

pärekatot2
Pärekattojen uusimista. © Kuva: Johanna Kallenautio

Talkoisiin on sitoutunut lukuisten yksityishenkilöiden lisäksi mm. Juupajoen lions club ja Ohtolankylän päremylly-yhdistys Virroilta. Juupajoen kunta tukee vahvasti museon virkeää toimintaa.

Pärekattoremonttien historian kolmas kierros aloitettiin päärakennuksesta vuonna 2014 ja etenimme uutterasti joka vuosi rakennus kerrallaan. Parhaimpana vuotena katoimme päreillä kaksi rakennusta eikä talkoohenki hiipunut, päinvastoin! Nuorimmat talkoolaiset ovat olleet 5-vuotiaita päreiden pinoajia ja vanhimmat 80 konkareita. Tänä syksynä on vihdoin viimeinenkin rakennus saanut pärekatteen ja keväälle jäivät vielä lopputyöt ja yhden tuohikatteen uusiminen. 

Vauvasta vaariin sopiikin hyvin talkoiden ja pärekattoremontin teemaksi!