Hyppää sisältöön

Ajankohtaista

Tuoreimmat uutiset RSS

Peltoa, jonka takana metsää ja kirkaan sinistä taivasta

Visuaalisen maisemaseurannan hankkeessa suomalaista maisemaa on seurattu jo vuodesta 1996

27.7.2020
Vuonna 1996 aloitettu Visuaalisen maisemaseurannan hankkeessa on dokumentoitu suomalaisten kulttuurimaisemien muutoksia. Seurantaa on tehty valokuvaamalla tyypillisiä viljelymaisemia sekä perinnemaisemia. Dokumentointia on tehty eri vuosina ja erilaisilla periaatteilla – tänä vuonna dokumentoimisen avuksi otettiin drone-kopterit.
Savukosken silta kesäpäivänä.

Kesälomamatkalle Väyläviraston perinnekohteeseen? Lue matkavinkit kiinnostavimpiin kohteisiin

10.7.2020
Suomi on pullollaan näkemisen arvoisia matkakohteita, joista sopivan valitseminen saattaa tuottaa lomalaisen hattuun tarpeetonta stressiä. Lieventääksemme lomastressiä, teimme listauksen Väyläviraston tarinakarttaan sijoitetuista perinnekohteista.Valitse omien lomareittiesi varrelle sopivat ja piipahda paikan päällä.
Iloinen nainen katukirpputoritapahtumassa

Vastaa kyselyyn - Millaista viestintää toivoisit kulttuuriympäristöasioista?

1.7.2020
Mitä mieltä olet Kulttuuriymparistomme.fi -palvelusta? Mikä nykyisessä viestinnässä on hyvää ja kuinka sitä voitaisiin parantaa? Millaista viestintää haluaisit jatkossa kulttuuriympäristöasioista?
Lisää uutisia

Tuoreimmat artikkelit RSS

Koski, jonka yllä vanha vaalea voimalarakennus.

Alueen identiteetti kumpuaa kulttuuriympäristöstä

23.7.2020
Omaa lähiympäristöä on hyvä katsoa välillä uteliain silmin. Samalla voi pohtia, mikä alueessa on kiinnostavaa sellaiselle ihmiselle, joka ei ole koskaan aiemmin käynyt siellä. Omaleimainen identiteetti lisää asukkaiden hyvinvointia ja herättää kiinnostuksen alueen elinvoimaisuuden kannalta tärkeissä kohderyhmissä.
Maisema Teerijärveltä, selänteen huipulta. Kesäinen ilta.

Tänä kesänä kannattaa ottaa tilaisuudesta vaari ja pistäytyä kylään maisemaan sekä lähiseuduille

8.7.2020
Poikkeuksellinen kevät ja kesä ovat muistuttaneet luonnon ja maisemien merkityksestä. Oman asuinympäristön luontokohteiden virkistävä vaikutus on korostunut aikana, jolloin muut aktiviteetit ovat olleet pannassa. Suomalaisia maisemia ihaillaan myös lomalla, sillä tämän vuoden lomasesongista uumoillaan Suomi-matkailun huippukesää.
Kaksi toisissaan kiinni olevaa junavaunua odottaa matkustajia asemalla.

Arkimaisemia junan ikkunasta

15.6.2020
Teksti ja kuvat: Tuija Mikkonen
Junan, auton tai bussin ikkunasta avautuvat arkiset maisemat kaikessa moninaisuudessaan, kun vain huomaamme niitä havainnoida. Tuija Mikkonen kuvasi junan ikkunasta matkansa Vaasasta Helsinkiin. Tutustu hänen kuvaraporttiinsa ja avaa itsekin silmäsi seuraavalla reissullasi miettimään näkemääsi. Miksi avautuva näkymä on juuri sellainen kuin se on?
Lisää artikkeleita
Julkaistu 17.3.2016 klo 15.15, päivitetty 29.12.2017 klo 13.52