Hyppää sisältöön

14. Luukku – Nuorten terveiset Korvatunturilta

Uutinen 14.12.2020 klo 8.21

Elämää Korvatunturin maassa

Elämä nuorena Savukoskella on melko tavallista. On tietenkin ihan eri asia asua pienellä hiljaisella paikkakunnalla kuin suuressa vilkkaassa kaupungissa. Pienellä paikakunnalla asumisessa on hyvät ja huonot puolensa. Voimme nauttia luonnosta täysillä, eikä tarvitse mennä kauas kalaan, marjaan tai metsälle. Melkein kotiemme pihoissa pystymme poimimaan ämpärillisen mustikoita. Järvi tai joki on lähes kaikkien lasten ja nuorten välittömässä läheisyydessä.

Metsä on varmaan se, mitä arvostamme täällä asuessa eniten. Kylänraitilla on ihanan hiljaista ja lähes kaikki vastaan tulevat ovat tuttuja, joten kaikkia tervehditään. Savukosken nuorisovaltuuston, sekä oppilaskunnan kautta saamme mielipiteemme esille ja äänemme kuuluviin.

Savukoskella on useita hyviä harrastusvaihtoehtoja. Eniten harrastajia on luultavasti partiossa, VPK:ssa, musiikkiopistossa ja lentopallossa sekä kuorossa. Vapaa-aika kuluu ohjattujen harrastusten parissa tai kelkkaillen, mopoillen ja hengaillen. Savukoskelaisista nuorista lähes kaikilla on metsästyskortti. Luonnosta löytyy monipuolista tekemistä.

Savukoski kätkee kunnan rajojen sisäpuolelle mahtavan kansallispuiston, Urho Kekkosen kansallispuiston. Urho Kekkosen kansallispuistossa on monia tuntureita, joista kuuluisin on varmaan Korvatunturi. Onhan se mahtavaa asua Joulupukin kanssa samassa kunnassa.

Savukoskelaiset nuoret arvostavat luontoa, ilman puhtautta ja raikkautta sekä rauhaa. Täällä tuntee olevansa vapaampi kuin kiireisessä kaupungissa.

Terveiset siis Korvatunturinmaasta! Tontuilla alkaakin olla jo kiire valmistella poikkeuksellista joulua, mutta kaikki on aikataulussaan. Joulurauha asettuu levolliseen joulumaahan.

-Jenni Mikkola ja kaikki Savukosken nuorisovaltuuston jäsenet vuosilta 2017–2020