Ajankohtaista RSS

Tervetuloa Euroopan kulttuuriympäristöpäiville

Kulttuuriympäristöpäivillä juhlitaan kulttuuriperintöä – tervetuloa mukaan

3.6.2020
Euroopan kulttuuriympäristöpäivillä juhlit kulttuuriympäristöä ja tutustut kiinnostaviin kohteisiin ympäri Suomen. Tule mukaan järjestämään tapahtumia, osallistumaan ja juhlimaan yhteistä kulttuuriperintöämme – myös etänä ja omatoimisesti.
Vehreä majakkasaari, jossa on punavalkoinen majakka. Etualalla myös muita matalia rakennuksia ja rakennelmia.

Maisema vesirajassa -hanke korostaa vesialueiden kulttuuriperinnön merkitystä

1.6.2020
Mitä on vedenalainen kulttuuriperintö ja miksi siihen liittyvä tieto on tärkeää? Juuri julkaistussa Maisema vesirajassa -tilannekatsauksessa tarkastellaan vedenalaisen ja -rajaisen kulttuuriympäristötiedon merkitystä nyt ja tulevaisuudessa. Syksyllä 2020 järjestettävässä kansallisessa seminaarissa syvennytään aiheeseen lisää.
Laitilan Kulttuuriseura Walo Kuva Miikka Lappalainen.

Kannattaisiko korjata? – kirjoitussarjassa pohditaan kestävää korjausrakentamista

18.5.2020
Vanhan rakennuskannan korjaaminen säästää resursseja ja säilyttää kulttuurihistoriaa. Korjausklinikka-hankkeen kirjoitussarja tarjoilee näkökulmia ja ajatuksia kestävään korjaamiseen ja sen merkitykseen yhteiselle ympäristölle.
Meidän JKL -valokuvanäyttelyn kuva. Kuvaaja Mari.

Meidän JKL -näyttely esittelee Jyväskylää nuorten silmin

8.5.2020
Kevään poikkeustila muunsi kävelykadulle suunnitellun pop up -valokuvanäyttelyn digitaaliseksi. Kaikkien kaupunki! -hankkeen ja Jyväskylän kaupungin nuorten Kuvasta Viestiksi -pajan toteuttama Meidän JKL -näyttely esittelee kaupunkiympäristöä nuorten silmin.
Koko Suomen kuvat -kampanja

Koko Suomen kuvat -kampanjassa etsitään kotikulmien kulttuuriperintökohteita

4.5.2020
Suomen kulttuuriperintökohteilla on nyt ensi kertaa mahdollisuus hakea Euroopan kulttuuriperintötunnusta. Siksi kaikki kutsutaan mukaan pohtimaan ja kuvaamaan, mikä kulttuuriperinnössä on eurooppalaista. Kampanjaan toivotaan laajaa kirjoa valokuvia Suomen moninaisesta kulttuuriperinnöstä.
Seitsemän sillan kulttuuripyöräilyreitti

Vinkit Euroopan kulttuuriympäristöpäivien etä- ja omatoimitapahtumiin julkaistu

30.4.2020
Kulttuuriympäristöpäivien verkkosivuille on koottu vinkkejä erilaisista etä- ja omatoimitapahtumista. Listan avulla voitte ideoida kulttuuriympäristöpäivien tapahtuman, johon yleisö voi osallistua itselleen sopivana aikana omalla porukalla retkeilemällä tai kotisohvalta käsin.
Euroopan kulttuuriperintötunnuksen logo

Suomalaiset kulttuuriperintökohteet voivat nyt hakea Euroopan kulttuuriperintötunnusta

27.4.2020
Suomalaisilla kulttuuriperintökohteilla on nyt ensi kertaa mahdollisuus hakea Euroopan kulttuuriperintötunnusta. Museovirasto järjestää verkkotyöpajan auttamaan hakemusten tekemisessä.
Lue lisää uutisia

Kulttuuriymparistomme.fi Facebookissa

@ kulttuuriymparistomme Instagramissa