Hyppää sisältöön

Ajankohtaista RSS

Kulttuuriympäristöpäivien verkkoavajaisten kansikuva 2021.

Kulttuuriympäristöpäivien avajaisissa esillä saavutettava kulttuuriperintö

17.12.2020
Euroopan kulttuuriympäristöpäivien vuoden 2021 teema Rajaton ja avoin kannustaa ylittämään monenlaisia rajoja. Teemavuoden verkkoavajaisissa 4. helmikuuta kuullaan puheenvuoroja saavutettavasta kulttuuriperinnöstä sekä tapahtumien järjestämisestä, tervetuloa mukaan!
Piirettyjä piparkakkuja, joiden keskellä valkoiset numerot 1-9.

Viikko ihania tarinoita takana

7.12.2020
Lasten joulurauhan julistus, joulutähden askarteluohjeet ja metsäpolku -tehtäväreitti. Muun muassa nämä ihanat ideat ovat jo löytyneet joulukalenterimme -luukuista.
Joulukalenterin lanseeraus

Huomenna avautuu joulukalenterin ensimmäinen luukku – tule mukaan joulunodotukseen

30.11.2020
Perinteeksi muodostunut Kulttuuriympäristömme-joulukalenteri palaa jälleen ilahduttamaan ja kertomaan innostavia tarinoita kulttuuriympäristöstämme. Kalenterista paljastuu tänäkin vuonna erilaisia video- ja kuvatarinoita ympäri Suomen. Virittäydy joulutunnelmaan kanssamme!
Euroopan kulttuuriympäristöpäivien teemakuva vuodelle 2021, nainen katselemassa avaraa maisemaa.

Rajaton ja avoin kulttuuriperintö esillä kulttuuriympäristöpäivien tapahtumissa vuonna 2021

4.11.2020
Euroopan kulttuuriympäristöpäiviä vietetään vuosittain ympäri Euroopan. Suomi on mukana sadoin tapahtumin, vuonna 2021 teemalla Rajaton ja avoin. Teemaa käsittelevillä tapahtumilla ja kampanjoilla nostetaan esille saavutettava ja esteetön kulttuuriperintö.
Metallisessa piha-aidassa Moi -sana värikkäänä tekstiiligraffitina

Maisemapäivää juhlistetaan 20.10.2020 valokuvakilpailulla ja maisemakävelyillä

19.10.2020
Kansainvälistä maisemapäivää vietetään 20. lokakuuta. Millaisissa maisemissa sinä vietät maisemapäivää 2020? Osallistu valokuvakilpailuun tai lähde maisemakävelylle.
Iloinen lapsi värikkäissä toppavaatteissa talvisessa maisemassa. Kuvan päällä teksti Kulttuuriympäristömme -joulukalenteri on täällä taas! Ilmoita oma tempauksesi tai tarinasi mukaan 31.10 mennessä. Kuva: Mikko Vähäniitty, ympäristöministeriön kuvapankki

Etsimme tarinoita Kulttuuriymparistomme.fi -joulukalenteriin

7.10.2020
Mikä ympäristössäsi on tänä vuonna riemastuttanut? Miten itse olet toiminut ympäristösi hyväksi? Etsimme Kulttuuriymparistomme.fi –joulukalenteriin iloisia ja innostavia tarinoita eri puolilta Suomea.
Kulttuuriympäristöpäivien ilmapalloja. Kuva: Vantaa-Seura.

Onnistumisten ja etätapahtumien vuosi Euroopan kulttuuriympäristöpäivillä – nyt toivotaan palautetta

1.10.2020
Euroopan kulttuuriympäristöpäiville järjestettiin tänä vuonna kiinnostavia, koronaepidemia huomioivia ja onnistuneita tapahtumia, yhteensä lähes 200 tapahtumaa, yli 300 kohteessa. Nyt toivomme palautetta ja kokemuksia tästä vuodesta.
Lue lisää uutisia