Ajankohtaista RSS

Iloinen nainen katukirpputoritapahtumassa

Millaista viestintää toivoisit kulttuuriympäristöasioista? - Vastaa kyselyyn

15.11.2019
Mitä mieltä olet Kulttuuriymparistomme.fi -palvelusta? Mikä nykyisessä viestinnässä on hyvää ja kuinka sitä voitaisiin parantaa? Millaista viestintää haluaisit jatkossa kulttuuriympäristöasioista? Vastaa kyselyyn 15.12. mennessä.
Korjauskinikka hankkeen kuva

Vastaa kyselyyn korjausneuvonnan hyvistä käytännöistä

13.11.2019
Onko teidän kotiseudullanne tarjolla tukea ja neuvontaa kestävään korjausrakentamiseen? Mistä te saatte apua? Vastaa kyselyyn!

Korjausklinikka - Kestävän rakentamiskulttuurin maaseutu -hanke kokoaa tietopankkia korjausneuvonnan hyvistä toimintamalleista eri puolilta Suomea.
Euroopan kulttuuriympäristöpäivien teemakuva vuodelle 2020, nainen ja lapsi viljelypalstalla.

Euroopan kulttuuriympäristöpäivillä suunnataan vuonna 2020 kasvun paikoille

8.11.2019
Oma lähiympäristömme tarjoaa monia mahdollisuuksia oppimiseen ja kasvamiseen. Vuonna 2020 Euroopan kulttuuriympäristöpäiviä vietetään teemalla Kasvun paikat. Kaikki ovat tervetulleita mukaan järjestämään tapahtumia!
Rakennussuojelun sanoja

Rakennusperinnön suojelun sanastotyö käynnissä, kommentoi ehdotuksia ja paljasta puuttuva termi

6.11.2019
Sähköisen rakennussuojeluprosessin kehittämishankkeen osana on laadittu luonnos rakennusperinnön keskeisten käsitteiden määritelmistä. Sanastoa voi kommentoida 15.11.2019 asti.

Palautetta toivotaan suomen- ja ruotsinkielisistä termeistä sekä ehdotuksia määritelmien ja huomautusten kehittämiseen siten, että sanasto olisi mahdollisimman yksiselitteinen ja ymmärrettävä. Ehdottaa voi myös termejä, jotka olisi tarpeen käsitellä tulevissa sanastoprojekteissa.
Tanja Härmän ottama kuva, jossa lätäköstä heijastuu arkinen maisema

Arkimaisema -valokuvakisan voittajat on valittu

4.11.2019
Arkimaisema-valokuvakilpailun parhaat on valittu. Kansainvälisen maisemapäivän kunniaksi 20.10. järjestetyn kilpailun kuvissa havainnoitiin veden roolia maisemassa kekseliäästi ja monipuolisesti.
Kosteusvaurioitunutta rakennuksen sisätilaa

Kosteus- ja homevaurioituneen rakennuksen korjausopas on uusittu

29.10.2019
Kosteus- ja homevaurioituneen rakennuksen korjausopas on uusittu. Opas on laadittu erityisesti 1940-luvun jälkeen rakennettuja julkisia palvelurakennuksia ja niiden tavanomaisia rakenteita silmällä pitäen, mutta korjausperiaatteet sopivat sovellettaviksi myös muuhun rakennuskantaan.
Kuvituskuva

Kansainvälistä maisemapäivää juhlistetaan valokuvakilpailulla ja maisemakävelyillä

15.10.2019
Kansainvälistä maisemapäivää vietetään sunnuntaina 20.10.2019. Tänä vuonna maisemapäivällä halutaan kiinnittää huomiota erityisesti veden arvoon maisemassa. Maisemapäivää voi viettää valokuvaamalla tai osallistumalla maisemakävelyille.
Lue lisää uutisia

Kulttuuriymparistomme.fi Facebookissa

@ kulttuuriymparistomme Instagramissa