Ajankohtaista RSS

Laitilan Kulttuuriseura Walo Kuva Miikka Lappalainen.

Kannattaisiko korjata? – kirjoitussarjassa pohditaan kestävää korjausrakentamista

18.5.2020
Vanhan rakennuskannan korjaaminen säästää resursseja ja säilyttää kulttuurihistoriaa. Korjausklinikka-hankkeen kirjoitussarja tarjoilee näkökulmia ja ajatuksia kestävään korjaamiseen ja sen merkitykseen yhteiselle ympäristölle.
Meidän JKL -valokuvanäyttelyn kuva. Kuvaaja Mari.

Meidän JKL -näyttely esittelee Jyväskylää nuorten silmin

8.5.2020
Kevään poikkeustila muunsi kävelykadulle suunnitellun pop up -valokuvanäyttelyn digitaaliseksi. Kaikkien kaupunki! -hankkeen ja Jyväskylän kaupungin nuorten Kuvasta Viestiksi -pajan toteuttama Meidän JKL -näyttely esittelee kaupunkiympäristöä nuorten silmin.
Koko Suomen kuvat -kampanja

Koko Suomen kuvat -kampanjassa etsitään kotikulmien kulttuuriperintökohteita

4.5.2020
Suomen kulttuuriperintökohteilla on nyt ensi kertaa mahdollisuus hakea Euroopan kulttuuriperintötunnusta. Siksi kaikki kutsutaan mukaan pohtimaan ja kuvaamaan, mikä kulttuuriperinnössä on eurooppalaista. Kampanjaan toivotaan laajaa kirjoa valokuvia Suomen moninaisesta kulttuuriperinnöstä.
Seitsemän sillan kulttuuripyöräilyreitti

Vinkit Euroopan kulttuuriympäristöpäivien etä- ja omatoimitapahtumiin julkaistu

30.4.2020
Kulttuuriympäristöpäivien verkkosivuille on koottu vinkkejä erilaisista etä- ja omatoimitapahtumista. Listan avulla voitte ideoida kulttuuriympäristöpäivien tapahtuman, johon yleisö voi osallistua itselleen sopivana aikana omalla porukalla retkeilemällä tai kotisohvalta käsin.
Euroopan kulttuuriperintötunnuksen logo

Suomalaiset kulttuuriperintökohteet voivat nyt hakea Euroopan kulttuuriperintötunnusta

27.4.2020
Suomalaisilla kulttuuriperintökohteilla on nyt ensi kertaa mahdollisuus hakea Euroopan kulttuuriperintötunnusta. Museovirasto järjestää verkkotyöpajan auttamaan hakemusten tekemisessä.
Kulttuuriympäristöpäivät 2020

Koronavirustilanteen vaikutukset Euroopan kulttuuriympäristöpäiviin

23.4.2020
PÄIVITETTY 5.5.2020 Koronaviruksen leviäminen vaikuttaa myös Euroopan kulttuuriympäristöpäivien tapahtumien järjestämiseen. Kevään ja alkukesän tapahtumien osalta järjestäjien kannattaa jo suunnitella tapahtumien siirtoa syyskaudelle.
Kaunis niitty kesäpäivänä. Kuvaaja Leena Lahdenvesi-Korhonen.

Maisematekokilpailu ”Niityn lumo” kannustaa tekoihin luonnon monimuotoisuuden edistämiseksi

7.4.2020
Suomessa elävistä eliölajeista joka kymmenes on uhattuna. Jotta luonnon köyhtymiskehitys saadaan pysäytettyä, tarvitaan luonnon monimuotoisuutta tukevia tekoja. Niityn lumo – Vuoden maisemateko -kilpailu 2020 kannustaa hoitamaan ja edistämään erilaisten niittyjen monimuotoisuutta.
Lue lisää uutisia

Kulttuuriymparistomme.fi Facebookissa

@ kulttuuriymparistomme Instagramissa