Hyppää sisältöön

Ajankohtaista RSS

Peltoa, jonka takana metsää ja kirkaan sinistä taivasta

Visuaalisen maisemaseurannan hankkeessa suomalaista maisemaa on seurattu jo vuodesta 1996

27.7.2020
Vuonna 1996 aloitettu Visuaalisen maisemaseurannan hankkeessa on dokumentoitu suomalaisten kulttuurimaisemien muutoksia. Seurantaa on tehty valokuvaamalla tyypillisiä viljelymaisemia sekä perinnemaisemia. Dokumentointia on tehty eri vuosina ja erilaisilla periaatteilla – tänä vuonna dokumentoimisen avuksi otettiin drone-kopterit.
Savukosken silta kesäpäivänä.

Kesälomamatkalle Väyläviraston perinnekohteeseen? Lue matkavinkit kiinnostavimpiin kohteisiin

10.7.2020
Suomi on pullollaan näkemisen arvoisia matkakohteita, joista sopivan valitseminen saattaa tuottaa lomalaisen hattuun tarpeetonta stressiä. Lieventääksemme lomastressiä, teimme listauksen Väyläviraston tarinakarttaan sijoitetuista perinnekohteista.Valitse omien lomareittiesi varrelle sopivat ja piipahda paikan päällä.
Iloinen nainen katukirpputoritapahtumassa

Vastaa kyselyyn - Millaista viestintää toivoisit kulttuuriympäristöasioista?

1.7.2020
Mitä mieltä olet Kulttuuriymparistomme.fi -palvelusta? Mikä nykyisessä viestinnässä on hyvää ja kuinka sitä voitaisiin parantaa? Millaista viestintää haluaisit jatkossa kulttuuriympäristöasioista?
Kaksi pientä poikaa suihkuttavat vesiletkulla vettä puska-aidan vieressä kesäpäivänä.

Vastaa kyselyyn – miten kulttuuriympäristö näkyy elämässäsi?

26.6.2020
Haluaisimme kuulla, miten kulttuuriympäristö näkyy sinun elämässäsi ja miten pidät siitä huolta. Nyt käynnistyvä kysely tukee Kulttuuriympäristöstrategian arviointia. Toivomme kyselyn avulla runsaasti näkemyksiä sekä asukkailta että rakennetun ympäristön ja maiseman parissa työskenteleviltä.
European Heritage Awards Euroopan kulttuuriperintöpalkintojen mainos

Euroopan kulttuuriperintöpalkinnot 2021 haettavana

25.6.2020
Euroopan kulttuuriperintöpalkinnot ovat nyt haettavissa. Palkinnoissa on neljä eri kategoriaa: konservointi, tutkimus, yksilön tai yhteisön kulttuuriperintötyölle omistautunut toiminta sekä koulutus ja tietoisuuden lisääminen. Hakuaika päätyy 1.10.2020.
Kaksi toisissaan kiinni olevaa junavaunua odottaa matkustajia asemalla.

Millaisia asioita maisemasta voi oppia? – Kuvareportaasi Arkimaisemia junan ikkunasta kannustaa tarkkailemaan Suomen maisemia

22.6.2020
Millaisia maisemia sinun kesäympäristössäsi näkyy? Tänä kesänä monelle on avautunut loistava mahdollisuus matkustaa Suomen sisällä ja tutustua suomalaisiin maisemiin. Lue Tuija Mikkosen kuvareportaasi Arkimaisemia junan ikkunasta ja avaa sinäkin silmäsi Suomen moninaisille maisemille.
Lupiineja ojanpenkassa. Taustalla vehreitä puita ja kirkkaan sininen taivas

Luonnonsuojelua ruohonjuuritasolla, kirjaimellisesti

18.6.2020
Mikä neuvoksi, kun vieraslajit valtaavat asuinympäristön? Vieraskasvilajit, kuten komealupiini, jättipalsami ja jättiputki uhkaavat luonnon alkuperäisiä lajeja ja rehevöittävät kasvualustaa. Luonnon monimuotoisuus siis kärsii. Vieraslajien torjumiseen tepsii yhteispeli ja pitkäjänteisyys.
Lue lisää uutisia

Kulttuuriymparistomme.fi Facebookissa

@ kulttuuriymparistomme Instagramissa