Hyppää sisältöön

Ajankohtaista RSS

Iloinen nainen katukirpputoritapahtumassa

Vastaa kyselyyn - Millaista viestintää toivoisit kulttuuriympäristöasioista?

1.7.2020
Mitä mieltä olet Kulttuuriymparistomme.fi -palvelusta? Mikä nykyisessä viestinnässä on hyvää ja kuinka sitä voitaisiin parantaa? Millaista viestintää haluaisit jatkossa kulttuuriympäristöasioista?
Kaksi pientä poikaa suihkuttavat vesiletkulla vettä puska-aidan vieressä kesäpäivänä.

Vastaa kyselyyn – miten kulttuuriympäristö näkyy elämässäsi?

26.6.2020
Haluaisimme kuulla, miten kulttuuriympäristö näkyy sinun elämässäsi ja miten pidät siitä huolta. Nyt käynnistyvä kysely tukee Kulttuuriympäristöstrategian arviointia. Toivomme kyselyn avulla runsaasti näkemyksiä sekä asukkailta että rakennetun ympäristön ja maiseman parissa työskenteleviltä.
European Heritage Awards Euroopan kulttuuriperintöpalkintojen mainos

Euroopan kulttuuriperintöpalkinnot 2021 haettavana

25.6.2020
Euroopan kulttuuriperintöpalkinnot ovat nyt haettavissa. Palkinnoissa on neljä eri kategoriaa: konservointi, tutkimus, yksilön tai yhteisön kulttuuriperintötyölle omistautunut toiminta sekä koulutus ja tietoisuuden lisääminen. Hakuaika päätyy 1.10.2020.
Kaksi toisissaan kiinni olevaa junavaunua odottaa matkustajia asemalla.

Millaisia asioita maisemasta voi oppia? – Kuvareportaasi Arkimaisemia junan ikkunasta kannustaa tarkkailemaan Suomen maisemia

22.6.2020
Millaisia maisemia sinun kesäympäristössäsi näkyy? Tänä kesänä monelle on avautunut loistava mahdollisuus matkustaa Suomen sisällä ja tutustua suomalaisiin maisemiin. Lue Tuija Mikkosen kuvareportaasi Arkimaisemia junan ikkunasta ja avaa sinäkin silmäsi Suomen moninaisille maisemille.
Lupiineja ojanpenkassa. Taustalla vehreitä puita ja kirkkaan sininen taivas

Luonnonsuojelua ruohonjuuritasolla, kirjaimellisesti

18.6.2020
Mikä neuvoksi, kun vieraslajit valtaavat asuinympäristön? Vieraskasvilajit, kuten komealupiini, jättipalsami ja jättiputki uhkaavat luonnon alkuperäisiä lajeja ja rehevöittävät kasvualustaa. Luonnon monimuotoisuus siis kärsii. Vieraslajien torjumiseen tepsii yhteispeli ja pitkäjänteisyys.
Viistosti edestä kuvattu valkotiiinen kerrostalo, jossa tummanruskeat parveke-elementit ja ikkunarakenteet. Pihalla kasvaa mäntyjä sekä kuvan etualalla näkyviä pensaita.

Suomen parasta maisemahanketta etsitään kesän ajan

9.6.2020
Suomen paras maisemahanke -kilpailu on käynnissä ja aikaa kilpailuehdotusten jättämiseen on syksyyn asti. Ehdokkaiksi kilpailuun toivotaan erilaisia viime vuosien aikana toteutettuja hankkeita, joilla on onnistuneesti hoidettu, suojeltu tai suunniteltu maisemia.
Tervetuloa Euroopan kulttuuriympäristöpäiville

Kulttuuriympäristöpäivillä juhlitaan kulttuuriperintöä – tervetuloa mukaan

3.6.2020
Euroopan kulttuuriympäristöpäivillä juhlit kulttuuriympäristöä ja tutustut kiinnostaviin kohteisiin ympäri Suomen. Tule mukaan järjestämään tapahtumia, osallistumaan ja juhlimaan yhteistä kulttuuriperintöämme – myös etänä ja omatoimisesti.
Lue lisää uutisia

Kulttuuriymparistomme.fi Facebookissa

@ kulttuuriymparistomme Instagramissa