Osallistu #suojelentätä-kuvakilpailuun 1.6.-8.8.2018

Kampanjan uutiset

Suvilahden skeittipuisto, kuva Keke Leppälä.

#suojelentätä-kuvakisan voittokuvaksi Suvilahden skeittipuisto

28.8.2018
Ympäristöministeriö kannusti kesän aikana #suojelentätä-kampanjassa jokaista tarkkailemaan arkista kulttuuriympäristöään uusin silmin. Kampanjan yhteydessä Instagramissa järjestetyn kuvakisan voittajiksi valikoitui neljä kuvaa, jotka edustavat monipuolisia kulttuuriympäristöjä urbaanista skeittipuistosta maalaismaisemaan.

#suojelentätä-kampanjan tavoitteena on, että jokainen huomaisi itselleen tärkeät lähiympäristönsä aarteet, joiden toivoisi säilyvän jatkossakin.

Haastamme sinut mukaan löytämään ja jakamaan kulttuuriympäristömme helmiä, jotka ansaitsevat huomiomme; osallistu ja postaa kuva sinulle tärkeästä kohteesta!

 

kamppisohjeet

Mitä on kulttuuriympäristö?

Kulttuuriympäristöllä tarkoitetaan kaikkea ihmisen ja luonnon vuorovaikutuksesta syntynyttä ympäristöä. Kulttuuriympäristöksi käsitetään usein vain turistinähtävyydet ja historialliset rakennukset, mutta myös arkiset ympäristöt, esimerkiksi skeittipuistot, viheralueet, modernit rakennukset, perinteikkäät maalaismaisemat latoineen ja maatiloineen tai vilkas kaupunkimaisema ovat yhtä lailla kulttuuriympäristöjä. Tärkeää ja aina jollekin merkityksellistä kulttuuriympäristöä löytyy yhtä lailla Helsingin kantakaupungista kuin Inarin tuntureilta.

Kilpailuun osallistuminen ei edellytä sinulta toimia kohteen viralliseen suojelemiseen eikä sido sinua sellaiseen.

  • Tarkemmat kilpailun säännöistä ja palkinnoista löydät täältä.

#suojelentätä -kampanja on osa kulttuuriperinnön eurooppalaista teemavuotta.

 

Lisätietoja

Jonna Löfhjelm, ympäristöministeriö, etunimi.sukunimi@ym.fi, p. 029 525 0351

Hanna Hämäläinen, ympäristöministeriö, etunimi.sukunimi@ym.fi, p. 029 525 0095

eychfin

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Julkaistu 1.6.2018 klo 10.50, päivitetty 11.6.2018 klo 16.28