Kulttuuriympäristön tekijät -kilpailu

Heritage Makers 2019
 

Pidätkö kuvaamisesta ja kirjoittamisesta? Oletko alle 18-vuotias? Haluaisitko matkustaa Strasbourgiin?

Jos vastasit kaikkiin kysymyksiin kyllä, lue kilpailuohjeet alta!

Kuinka kilpailuun osallistutaan

Valitse sinua kiinnostava kohde taiteen ja viihteen maailmasta. Milloin taide tai viihde on koskettanut sinua? Millaisia ajatuksia ja tunteita se herätti? Pohdi, mitä eurooppalaista löydät valitsemasta kohteesta?

Kerro sitten taiteen tai viihteen tarina videolla tai yhdellä kuvalla ja lyhyellä tekstillä. Osallistut kilpailuun jakamalla tarinasi eurooppalaisella verkkosivustolla: 

  • www.europeanheritagedays.com. Löydät sivustolta tarkemmat tiedot videon, kuvan ja tekstin lisäämisestä sekä kilpailun ehdot kilpailuajan alettua.

Huom! Vastuu tekijänoikeuksista kuuluu kilpailutyön tekijälle. Kilpailutyön lataaja on huolehtinut kuva- ja muista luvista. Kilpailusivuston ylläpitäjä ei vastaa kilpailutöiden sisällöistä.

Kuka voi osallistua

Alle 18-vuotiaat lapset ja nuoret. Muistathan kysyä luvan huoltajaltasi!

Kilpailuaika

Euroopan kulttuuriympäristöpäivien avajaisista vappuun, 5.2. – 1.5.2019.

Palkinnot ja voittajien valinta

Suomen kulttuuriympäristöpäivien työryhmä valitsee mielenkiintoisimmat työt kansainväliseen loppukatselmukseen. Kansainvälinen raati valitsee kaikkien loppukatselmukseen lähetettyjen töiden joukosta kymmenen, joiden tekijät kutsutaan yhdessä huoltajansa kanssa Strasbourgiin syksyllä 2019.

Kerro muillekin!

Voit jakaa videosi, kuvasi ja tarinasi tai muuta kilpailuun liittyvää sosiaalisessa mediassa tunnisteella #HeritageMakers

 

Lataa kilpailun aineistoja:

Kulttuuriympäristön tekijät -uutisia

European Heritage Makers -voittajat tutustumassa Euroopan parlamenttiin Strasbourgissa. Kuva: Andreas Koivisto.

Kulttuuriympäristön tekijät ympäri Euroopan palkintomatkalla Strasbourgissa

11.12.2018
Ensimmäistä kertaa koko Euroopan laajuisena järjestetyssä Kulttuuriympäristön tekijät -kilpailussa lapset ja nuoret kertoivat tarinoita omasta kulttuuriperinnöstään. Marraskuussa kymmenen tarinankertojaa ympäri Euroopan suuntasi palkintomatkalle Strasbourgiin, mukana myös 9-vuotias Saga Koivisto Suomesta.
Ånäs från stenålkder till nu. Kuva: Saga Koivisto.

Suomalainen Saga Koivisto yksi voittajista eurooppalaisessa kulttuuriperintökilpailussa

25.7.2018
Euroopan laajuisessa Kulttuuriympäristön tekijät -kilpailussa lapset ja nuoret kertoivat tarinoita omasta kulttuuriperinnöstään. Suomesta voittajien joukkoon on valittu vantaalainen 8-vuotias Saga Koivisto. European Heritage Makers Week -projektiin lähetettiin kaikkiaan 82 työtä eri puolilta Eurooppaa.
Steam engine, Aleksi Kelloniemi

Mopolla Eurooppaan! Kulttuuriympäristön tekijät -kilpailun töissä kuuluu nuorten oma ääni

7.6.2018
Ensimmäistä kertaa koko Euroopan laajuisena järjestetyssä Kulttuuriympäristön tekijät -kilpailussa lapset ja nuoret etsivät eurooppalaisia tarinoita omasta lähiympäristöstään. Suomen osakilpailun raati valitsi viisi parasta työtä, joiden tekijät ovat Kouvolasta, Pedersörestä, Pudasjärveltä ja Vantaalta. Kaikissa saapuneissa töissä kiinnostavaa oli lasten ja nuorten näkökulmat omaan elinympäristö ja eurooppalaisuuteen.
European Heritage Makers Week

Etsi eurooppalainen tarina omasta lähiympäristöstäsi!

23.4.2018
Kulttuuriympäristön tekijät on lasten ja nuorten kilpailu, jossa tutkitaan ja arvioidaan lähiympäristöä ja kulttuuriperintöä. Kilpailu on vuodesta 2018 alkaen yhteinen kaikille Euroopan alle 18-vuotiaille. Kilpailuun osallistutaan jakamalla oma eurooppalaisuutta ilmentävä kuva ja lyhyt tarina omasta lähiympäristöstä.
Kulttuuriympäristön tekijät -kilpailu

Lapset ja nuoret etsivät eurooppalaisia tarinoita omasta lähiympäristöstään

22.3.2018
Kulttuuriympäristön tekijät on Suomessa kehitetty lasten ja nuorten kilpailu, jossa tutkitaan ja arvioidaan lähiympäristöä ja kulttuuriperintöä. kaikki alle 18-vuotiaat voivat osallistua kilpailuun jakamalla eurooppalaisuutta kuvaavan valokuvan ja tarinan omasta lähiympäristöstä. Kilpailuaika päättyy 9. toukokuuta.
väinö ja taikaparta

Lukiolaisten animaatiossa haltioidutaan luonnosta

26.2.2018
Nuoret esittelivät heille tärkeitä luontopaikkoja Kulttuuriympäristön tekijät -kilpailussa. Pieksämäen lukion mediakurssilaisten ryhmä sai videostaan erityiskiitokset kunnianhimoisesta toteutuksesta, onnistuneesta animaatiosta ja hyvästä tiimityöstä.

Julkaistu 11.12.2018 klo 13.24, päivitetty 21.1.2019 klo 11.58