Kulttuuriympäristön tekijät -kilpailu

Osana Euroopan kulttuuriympäristöpäiviä järjestetään lapsille ja nuorille vuosittain Kulttuuriympäristön tekijät -kilpailu. Kilpailutehtävät liittyvät Euroopan kulttuuriympäristöpäivien vuositeemoihin. Kilpailu avataan joka vuosi alkuvuodesta.

Kilpailun tarkoituksena on innostaa lapsia ja nuoria vaikuttamaan kulttuuriympäristöön nyt ja tulevaisuudessa. Kilpailu kannustaa lapsia ja nuoria havainnoimaan, tutkimaan ja arvioimaan lähiympäristöään. Kilpailun avulla halutaan myös rohkaista heitä osallistumaan ja vaikuttamaan oman ympäristönsä kehittämiseen ja kulttuurin uudistamiseen.

Kulttuuriympäristön tekijät -kilpailun tavoitteena on

  • tukea lasten ja nuorten kulttuuri-identiteetin ja ympäristösuhteen muodostumista.
  • edistää lasten ja nuorten paikallisen kulttuuriympäristön tuntemusta, arvostusta ja arviointitaitoja.
  • tukea lasten ja nuorten osallistumista, vaikuttamista ja kansalaistoimintaa lähiympäristössä sekä laajemmin yhteiskunnassa.
  • tukea varhaiskasvatuksen, koulujen, oppilaitosten, järjestöjen ja muiden toimijoiden kulttuuriympäristö- ja demokratiakasvatusta.

Vuonna 2017 kilpaillaan teemalla Luontoon yhdessä!

kyt kuvituskuva 3

Kulttuuriympäristön tekijät -uutisia

Kulttuuriympäristön tekijät 2017 flyer

Kilpailu kannustaa lapset ja nuoret luontoon yhdessä

11.10.2017
Kulttuuriympäristön tekijät on lasten ja nuorten kilpailu, jossa kerrotaan tänä vuonna luontopaikkojen tarinoita. Kilpailu on osa Euroopan kulttuuriympäristöpäiviä. Kilpailuaika on 9.2.2017–10.1.2018 ja siihen osallistutaan ryhmässä. Voittajaryhmä saa 500 € rahapalkinnon.
puunhalaus

Puutarha oli koululaisten aito oppimisympäristö – kulttuuriympäristökilpailussa erityiskiitokset Raumalle

1.2.2017
Kulttuuriympäristön tekijät -kilpailu tukee koulujen kestävän kehityksen kasvatusta ja lasten ja nuorten kulttuuriympäristön tuntemusta. Raumalaiset kolmasluokkalaiset oppivat kilpailuun osallistuessaan arvostamaan ja vaalimaan esittelemänsä Seminaarin puutarhan kulttuuriperintöä. Kilpailutyö sai raadin erityiskiitokset aidon oppimisympäristön hyödyntämisestä ja pitkäjänteisestä työstä.
kuvakaappaus porvoo

Yläkoululaiset kirjoittivat kotikaupungistaan Porvoosta haiku-runoja Instagramiin – menestyivät kulttuuriympäristökilpailussa

16.1.2017
Lasten ja nuorten Kulttuuriympäristön tekijät -kilpailu on osa Euroopan kulttuuriympäristöpäivien ohjelmaa Suomessa. Kilpailun teema vuonna 2016 oli Meidän paikka. Porvoolaisen Lyceiparkens skolan oppilaat ovat perustaneet omille paikoilleen Instagram-tilit. Ryhmät esittelevät kotikaupunkiaan valokuvin ja niistä kertovin haiku-runoin, jotka on kirjoitettu hashtagien muotoon.
karavaanarivideo

Koululaiset Iistä saivat kulttuuriympäristökisassa kiitoksia humoristisesta karavaanarivideosta

28.12.2016
Kulttuuriympäristön tekijät -kilpailussa lapsia ja nuoria kannustettiin esittelemään heille tärkeä paikka koko Euroopalle. Ojakylän koulun luokka Iistä kertoo asuntovaunuilun olevan heitä yhdistävä kulttuurikokemus ja sai erityiskiitokset taitavasta videosta, jonka draaman kaari on onnistunut.
kartta

Nuorten arki kartalla

12.12.2016
Pöytyän nuorisovaltuusto osallistui Kulttuuriympäristön tekijät -kilpailuun työllä Nuorten arki kartalla. Kartalle oli kerätty nuorten omat tärkeät paikat lähiympäristöstä ja toi tekijöilleen raadin erityiskiitokset hyvästä ryhmätyöskentelystä ja oivaltavasta toteutustavasta.
piirros

Euroopan kulttuuriympäristöpäivien järjestämä kilpailu kannusti lapsia ja nuoria esittelemään tärkeän paikan omasta lähiympäristöstä koko Euroopalle

5.12.2016
Kulttuuriympäristön tekijät -kilpailun tarkoituksena on kannustaa lapsia ja nuoria havainnoimaan, tutkimaan ja arvioimaan lähiympäristöään. Tamperelaisen Kalkunvuoren päiväkodin esikouluryhmä Nestorit voitti Kulttuuriympäristön tekijät -kilpailun työllään Meidän paikka: Juoksuhaudat.

Julkaistu 28.12.2015 klo 14.51, päivitetty 8.11.2017 klo 14.27