Kilpailun säännöt

Kilpailuaika on 1.6.–8.8.2018.

Kilpailu on avoin kaikille. Kilpailuun voivat osallistua yksityishenkilöt, yhteisöt ja organisaatiot. Kilpailun järjestäjät eivät saa osallistua kilpailuun.

Lähetä kuva Instagram-tilillesi ja käytä aihetunnistetta #suojelentätä. Kilpailuun voit osallistua myös vanhalla kuvalla lisäämällä siihen aihetunnisteen #suojelentätä. Kilpailuun osallistuaksesi Instagram-tilisi on oltava julkinen. Kuvassa voit käyttää lisäksi muitakin aihetunnisteita, jotka liittyvät kampanjaan sekä kulttuuriperinnön eurooppalaiseen teemavuoteen, kuten #EuropeForCulture ja #CulturalHeritage.

Kilpailuun voit osallistua usealla kuvalla. Kilpailukuvan täytyy olla Suomesta. Kuva ei saa olla aiempi kilpailukuva.

Kuvan tulee olla kilpailuun osallistuvan itsensä ottama ja hänellä tulee olla kuvaan täydet oikeudet. Kilpailuun osallistumalla kuvaaja luovuttaa ympäristöministeriölle oikeuden julkaista kilpailuun osallistuneita kuvia #suojelentätä-kampanjaan liittyen. Ympäristöministeriö saa jakaa ja julkaista kilpailuun osallistuneita kuvia omissa sekä Kulttuuriymparistomme.fi-palvelun (www.kulttuuriymparistomme.fi) some- ja viestintäkanavissa sekä kampanjan Instagram-tilillä ilman erillistä korvausta. Kuvaajan nimi mainitaan jaon yhteydessä. Ympäristöministeriöllä on oikeus julkaista kilpailussa voittaneiden nimet kilpailuun liittyvässä viestinnässä. Kampanjaan osallistuneita kuvia ei tulla käyttämään tai julkaisemaan muussa kuin kyseisen kampanjan yhteydessä. Muissa kuin kampanjaan liittyvissä tapauksissa ympäristöministeriö julkaisee kilpailuun osallistuneita kuvia ainoastaan kuvaajan luvalla ja erikseen sovittavaa korvausta vastaan.

Kuvaaja vastaa siitä, että teos ei loukkaa Suomen lakeja ja muiden oikeuksia. Kotirauhan, iän tms. suojan piirissä kuvatuilta henkilöiltä on oltava lupa kuvan julkaisuun. Jos kuvassa alle 18-vuotias henkilö esiintyy kuvassa, tulee varmistaa kuvassa esiintyvän nuoren vanhemmalta, että hänellä on oikeus esiintyä kuvassa.

Kilpailun järjestäjät eivät vastaa kilpailuun osallistuvista kuvista. Järjestäjät voivat hylätä kuvan, mikäli se on syrjivä, loukkaava tai muulla tavoin rikkoo kilpailun sääntöjä.

Voitosta ja palkintosijoista ilmoitetaan Instagramin välityksellä. Voittajaa pyydetään ottamaan yhteyttä kilpailun järjestäjiin tiettyyn päivään mennessä. Mikäli voittaja antaa virheelliset tai puutteelliset yhteystiedot tai palkintoa ei muusta kuin järjestäjästä johtuvasta syystä voida toimittaa hänelle, järjestäjällä ei ole velvollisuutta toimittaa palkintoa tai sitä vastaavaa korvausta.

Kilpailuun osallistujan on tarvittaessa valmistauduttava esittämään henkilöllisyys.

Valokuvakilpailun kuvasatoa on näytteillä ympäristöministeriön toimitiloissa / ympäristöministeriössä (Aleksanterinkatu 7, Helsinki) Aleksanterinkatu 7:ssä Helsingissä kilpailun ajan sekä sen jälkeen.

Kilpailuun osallistuvat sitoutuvat lisäksi noudattamaan Instagramin omia käyttöehtoja ja sääntöjä.

Järjestäjä pidättää oikeudet näiden kilpailusääntöjen muuttamiseen.

Palkinnot:

Kilpailussa on eri palkintokategorioita. Kampanjan aikana arvotaan parin viikon välein pienempiä palkintoja arvontahetkeen mennessä kilpailuun osallistuneiden kesken. Kilpailun päätyttyä kaikista kesän aikana kilpailuun osallistuneista kuvista kilpailuraati valitsee kolmen kärjen, joiden toteutus ja idea on onnistunut, innovatiivinen ja kenties jopa yllättävä. Myös omaperäisin ja hienoin #suojelentätä-kyltti, tai muu tapa ilmaista kampanjan nimi kuvassa, palkitaan erikseen omassa kategoriassaan.

1. sija: 300 euron lahjakortti Rajala Pro Shopiin

2. sija: 200 euron lahjakortti Rajala Pro Shopiin

3. sija: 100 euron lahjakortti Rajala Pro Shopiin

Omaperäisin #suojelentätä kyltti-palkinto: Canvas-taulu omasta vapaavalintaisesta valokuvasta (arvo 89 euroa)

Arvontapalkinnot: Black Eye -linssejä matkapuhelimiin

Voittajien julkistaminen

Voittajille ilmoitetaan voitosta aina erikseen suoralla yhteydenotolla Instagram Directin kautta. Kampanjan aikana arvottavien palkintojen voittajat julkistetaan kampanjan Instagram-tilillä. Koko kilpailun voittajat julkistetaan lisäksi ympäristöministeriön verkkosivulla (www.ym.fi), Kulttuuriymparistomme.fi sivustolla sekä sosiaalisen median kanavissa.

Julkaistu 31.5.2018 klo 10.11, päivitetty 7.6.2018 klo 13.01