Tampereen kaupungille ja Tampere Tunnetuksi ry:lle vuoden 2016 Keskustapalkinto

Uutinen 17.3.2016 klo 15.35

Tampereen kaupunki ja Tampere Tunnetuksi ry ovat saaneet vuoden 2016 Keskustapalkinnon Tampereen kaupunkikeskustan onnistuneista uudistuksista. Keskustatoimijoiden valtakunnallisen yhdistys Elävät Kaupunkikeskustat ry julkisti palkinnon tällä viikolla.

Tampere ansaitsi vuoden 2016 Keskustapalkinnon onnistuneella keskustauudistuksellaan, jossa näkyvät vahva paikallisuus ja hyvä kokonaissuunnittelu.
Tampere ansaitsi vuoden 2016 Keskustapalkinnon onnistuneella keskustauudistuksellaan, jossa näkyvät vahva paikallisuus ja hyvä kokonaissuunnittelu. ©  Kuva: Pauli Reuhkala.

Elävät Kaupunkikeskustat ry:n palkintoraati korosti perusteluissaan tamperelaisten vahvaa paikallisuutta sekä loistavaa kokonaissuunnittelua, joka on suuntautunut kaupungin ytimeen. Pohjoismaiden suurin sisämaakaupunki on kehittänyt aktiivisesti keskustaansa, sitä elävöittäen ja tiivistäen. Kehitystyö perustuu vuonna 2015 päivitettyyn Viiden tähden keskusta -ohjelmaan. Tuloksellista yhteistyötä on tehty yhdessä elinkeinoelämän kanssa ja taitavien kumppanuuksien avulla.

- Keskusta kuuluu kaupungin sydämenä kaikille. Se on asukkaiden viihtyisä olohuone, matkailijoita houkutteleva vetovoimatekijä, tapahtumien keskipiste, kaupan, palvelujen ja yritysten keskittymä sekä eri liikennemuotojen risteyskohta tasokasta kaupunkikuvaa unohtamatta. Siksi sitä on myös kehitettävä näistä näkökulmista yhdessä. Tavoitteenamme on viiden tähden keskusta, sanoi palkinnon vastaanottanut pormestari Anna-Kaisa Ikonen.

Tampere Tunnetuksi ry on kaupunkikeskustan oma yhdistys, jonka jäseninä on noin 300 keskustan liikettä, kahvilaa, ravintolaa, palveluyritystä ja kiinteistöä. Yhdistys on Suomen vanhin kaupunkiyhdistys.

- Tämä tunnustus on merkki siitä, että Tampereella on tehty asioita oikein. Yrittäjiä ja elinkeinoelämää kuunnellaan ja asioita tehdään yhdessä, totesi Tampere tunnetuksi ry:n puolesta palkinnon vastaanottanut yhdistyksen puheenjohtaja Panu Raipia.

Elävät Kaupunkikeskustat ry on kaupunkikeskustojen toimijoiden laajapohjainen, valtakunnallinen yhdistys. Se palkitsee vuosittain kaupunkeja ja niiden keskustayhdistyksiä onnistuneesta kehittämistyöstä Keskustapalkinnolla, jota on jaettu vuodesta 1999.

Lisätietoja Tampereen kaupungin verkkosivuilta.