Euroopan kulttuuriympäristöpäivien tapahtumat

Vanhan kaupungintalon tarina

Nykyisin Savonlinnan Oopperajuhlien toimistona tunnetulla rakennuksella on takanaan pitkä ja monivaiheinen historia. Talo rakennettiin Olavintorin laidalle vuonna 1853. Sen jälkeen talolla ehti olla neljä omistajaa, ennen kuin Savonlinnan kaupunki vuonna 1920 osti tontin itselleen ja rakennuksesta tuli kaupungin uusi raatihuone.

Idea vanhan kaupungintalon historian muistelemiseen tuli Nälkälinnanmäki-Seuran aktiivijäseneltä Toini Kurimolta, joka reilu vuosi sitten lupautui pitämään talosta esitelmän. Rakennus on Kurimolle tuttu vuosilta 1946 - 1969, jolloin hänen äitinsä toimi kaupungintalon vahtimestarina.

Esitelmässään Kurimo käy läpi talon historiaa reilun sadan vuoden ajalta, alkaen sen rakentamisvuodesta ja päätyen 1960-luvun loppuvuosiin.

Esitystä elävöittää runsas kuvamateriaali. Vanhoja valokuvia on saatu Savonlinnan maakuntamuseolta ja talon aikoinaan kaupungille myyneen Antti Paasikallion jälkeläisiltä. Myös Kansalliskirjaston ja Museoviraston digitaalista materiaalia on hyödynnetty.

Esitelmä pidetään Oopperajuhlatoimiston yläkerrassa sijaitsevassa kokoushuoneessa, jonne on kavuttava portaita pitkin. Esitelmän jälkeen yleisöllä on ohjatulla opastuskierroksella ainutlaatuinen mahdollisuus päästä tutustumaan vanhan hirsirakennuksen yläkerran ja alakerran sopukoihin. Oopperajuhlatoimiston tilat ovat rajalliset; mukaan mahtuu 50 ensimmäistä.

Aika 7.10.2017 klo 11.00 - 13.00
   
Paikka Savonlinnan Oopperajuhlien toimisto

Olavinkatu 27, 57130 Savonlinna
   
Järjestäjä Nälkälinnanmäki-Seura ry
   
Yhteystiedot Kirsti Kukkonen, kirsti.kukkonen@suursaimaa.com
Julkaistu 22.9.2017 klo 10.44, päivitetty 25.9.2017 klo 8.49