Euroopan kulttuuriympäristöpäivien tapahtumat

Hämeenkyrön Vanhat Talot

Hämeenkyrön Vanhat Talot on ilmaistapahtuma, jossa yksityiset kodit ja julkiset rakennukset avaavat ovensa yleisölle. Rakennuksia esitellään niiden kulttuurihistorian, perinnerakentamisen, sisustuksen ja ihan vaan vanhan talon kanssa elämisen näkökulmista. Pihoissa on paljon pihakirppiksiä ja pop-up kahviloita. Kohdekartat tulevat jakoon nettiin ja Frantsilan Kehäkukalle (Yrjö-Kokisentie 1) kesän aikana. Vuoden 2017 teemana on 100-vuotiaat talot.
Aika 12.8.2017 klo 10.00 - 13.8.2017 klo 16.00
   
Paikka Frantsilan Kehäkukka

Yrjö-Koskisentie 1. 39100 Hämeenkyrö
   
Järjestäjä Hämeenkyrön Yrityspalvelut Oy
   
Yhteystiedot Marianne Karhumaa
   
Tapahtuman ohjelma Tapahtuma on kaksipäiväinen. 12.8. lauantaina ovet aukeavat julkisiin rakennuksiin ja sunnuntaina 13.8. yksityiskoteihin! Molempina päivinä maksullinen opastettu bussimatka "Sillanpään Talot". Retken oppaana toimii Panu Rajala ja retkellä tutustutaan nobelisti Sillanpään maisemiin sekä kolmeen rakennukseen, joissa hän asui Hämeenkyrössä. Töllinmäki ja Myllykolu ovat nykyään museoita. Retkellä on ainutkertainen tilaisuus päästä yksityisomistuksessa olevaan taiteilijakotiin, Saavutukseen.

Viikonlopun aikana on myös opastettuja jokiristeilyjä teemalla Vanhat Talot joelta käsin. Lisätiedot:http://www.purimo.net/

Lauantaina 12.8. Hämeenkyrössä vietetään myös Tapahtumien Yötä. Lauantai-illan juhlaa pimenevessä elokuun yössä juhlitaan Nostalgia-teemalla Frantsilan Kehäkukan piha-alueella. Yleisöä viihdyttää Janne Laurila ja Kielo Kärkkäinen & Ajomiehet, lämppärinä Jari Uuutela noin klo 20 alkaen.

Ohjelma tarkentuu lähempänä ajankohtaa, kannattaa seurata fb- ja nettisivuja!
   
Verkko-osoite https://hameenkyronvanhattalot.com/
   
https://www.facebook.com/hameenkyronvanhattalot/
Julkaistu 27.2.2017 klo 14.14, päivitetty 11.4.2017 klo 15.03