Käy täällä! – Löytöretkiä kulttuuriympäristöön

Kulttuuriympäristössä retkeily ja sen tutkiminen virkistää ja elämyksiä on tarjolla niin lähiympäristössä kuin hiukan kauempanakin. Kulttuuriperinnön eurooppalaisen teemavuoden kunniaksi Kulttuuriymparistomme.fi-palvelun toimituskunta ja palvelun taustavaikuttajat haluavat esitellä palvelun lukijoille mielenkiintoisia ja itselleen tärkeitä kulttuuriympäristökohteita ympäri Suomen. Löytöretkiä kulttuuriympäristöön -juttusarjassa kirjoittajat kertovat käymisen arvoisista kohteista ja kannustavat tekemään löytöretkiä upeaan kulttuuriympäristöömme.

Viehättävä Tullisaaren puisto Helsingissä tarjoaa ulkoiluelämyksiä ympäri vuoden.
Viehättävä Tullisaaren puisto Helsingissä tarjoaa ulkoiluelämyksiä ympäri vuoden. © Kuva: Jonina Vaahtolammi.

 

Juttusarjan osia julkaistaan muutaman viikon välein kesän ja alkusyksyn 2018 aikana.

Osallistu ihanien kohteiden esittelyyn ja jaa sosiaalisessa mediassa omat kiinnostavat kulttuuriympäristökohteesi! Instagramissa jaamme @kulttuuriymparistomme –tililtä kuvia, joissa on #kulttuuriympäristömme aihetunniste. Kiinnostavien kohteiden esittelyssä voit käyttää myös aihetunnisteita #käytäällä ja #löytöretkiä.

Löytöretkiä kulttuuriympäristöön -juttusarja on osa Kulttuuriperinnön eurooppalaisen teemavuoden ja Euroopan kulttuuriympäristöpäivien ohjelmaa Suomessa.

Löytöretkiä kulttuuriympäristöön RSS

Oulujoki, kuva Timo-Pekka Heima

Löytöretkiä kulttuuriympäristöön: Juhani Kostet

16.5.2018
Juttusarjan ensimmäisessä osassa Museoviraston pääjohtaja Juhani Kostet esittelee omat ehdotuksensa kiinnostavista kulttuuriympäristön kohteista, joissa kannattaa vierailla. Suuntaisitko tutustumaan vaikkapa Turun Henkien kulmaukseen tai Oulujoen maisemiin?

Julkaistu 16.5.2018 klo 13.17, päivitetty 18.5.2018 klo 14.11