Ajankohtaista RSS

Heritage Makers 2019

Kulttuuriympäristöpäivät etsii lapsia ja nuoria osallistumaan eurooppalaiseen kilpailuun – pääpalkintona matka Strasbourgiin!

14.3.2019
Kulttuuriympäristön tekijät on lapsille ja nuorille suunnattu kilpailu, jossa tutkitaan ja arvioidaan omaa ympäristöä ja sen kulttuuriperintöä. Kaikki alle 18-vuotiaat saavat osallistua kilpailuun kertomalla tarinan taiteen ja viihteen maailmasta.
Kaisaniemen koulun musiikkiluokka esiintyy

Euroopan kulttuuriympäristöpäivien viihteen ja taiteen teemavuosi avattiin upeasti laulaen

7.2.2019
Euroopan kulttuuriympäristöpäivien teema Suomessa vuonna 2019 on Viihteen ja taiteen tiloissa. Teemavuoden avajaisjuhlassa Helsingissä tiistaina 5. helmikuuta asunto-, energia- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen avasi vuoden teeman sopivasti laulaen.
Tyytyväinen maisemanhoitaja. Kuva: Jyri Lehtonen.

Horsmikosta heleäksi kukkaniityksi

21.12.2018
Juttusarjan kuudennessa osassa ovat esillä lammaspaimenviikot Saarijärven Pyhä-Häkin kansallispuistossa. Kruununmetsätorpan pihapiiriä ja niittyjä on hoidettu lampaiden avulla jo neljänä kesänä. Lampuri Kristiina Nyholmin mukaan parasta toiminnassa on ihmisten aito ilo lampaiden kanssa touhuamisesta.
Killinkosken tehdasmiljöötä. Kuva: Killinkosken kyläyhdistys, Linda Peltola.

Killinkosken tehdasympäristön vaaliminen palkittiin Teollisuusperintöpalkinnolla

19.12.2018
Killinkosken kyläyhdistyksen toiminta ainutlaatuisen tehdasympäristön säilyttämiseksi on palkittu vuoden 2018 Teollisuusperintöpalkinnolla. Samalla jaettiin kolme tunnustuspalkintoa ansiokkaasta teollisuusperinnön vaalimisesta Nokia-Seuralle, Rauman laivanrakennuksen perinne ry:lle sekä Verlan tehdasmuseolle.
Lue lisää uutisia

Kulttuuriymparistomme.fi Facebookissa

@ kulttuuriymparistomme Instagramissa