Ajankohtaista RSS

Sipoon Sibbesborg

Uusimaa sai oman kulttuuriympäristöstrategian

15.3.2018
Kulttuuriympäristöltään monipuolinen Uusimaa on saanut oman kulttuuriympäristöstrategian. Uudenmaan ELY-keskuksen ja Uudenmaan kulttuuriympäristöryhmän laatiman strategian tavoitteena on kehittää maakunnan arvokasta ja monipuolista kulttuuriympäristöä maakunnan oma identiteetti huomioiden.
Iisalmen työväentalo

Seurantalojen korjausavustukset tälle vuodelle on myönnetty - rakennusperintöämme korjataan 1,7 miljoonalla eurolla

9.3.2018
Seurantalojen korjauksiin jaetaan tänä vuonna valtionavustuksia 1,7 miljoonaa euroa. Korjausavustusten tarkoitus on säilyttää seurantalojen arvokasta rakennusperintöä sekä mahdollistaa talojen käytettävyyttä parantavat korjaukset. Puolet avustusta saavista taloista on luokiteltu kulttuurihistoriallisesti arvokkaiksi.
Puu Töölössä

Viheralueet lisäävät kaupunkilaisten hyvinvointia – uusi opas auttaa toimimaan niiden hyväksi

6.3.2018
Kaupungistumisen myötä yhä suurempi osa väestöstä asuu kaupungeissa. Viheralueet parantavat asukkaiden terveyttä ja hyvinvointia. Maailman terveysjärjestö WHO on julkaissut päättäjille suunnatun oppaan, jossa perustellaan, miksi viheralueet ovat hyvin tärkeitä rakennetussa ympäristössä ja sen julkaisi suomeksi Viherympäristöliitto.
Kulttuuriympäristöä Haltialasta Helsingistä. Kuva Liisa Lohtander.

Onko rakennettu ympäristö kulttuuriperintöä?

1.3.2018
Aura Kivilaakso
Suomessa on tutkittu ensimmäistä kertaa kattavasti ihmisten asenteita ja arvostuksia kulttuuriperintöä kohtaan. Valtaosa vastaajista koki kulttuuriperinnön ja sen säilyttämisen tärkeäksi. Mutta mikä on rakennetun ympäristön asema ihmisten mielikuvissa?
Lue lisää uutisia