Ajankohtaista RSS

Tyytyväinen maisemanhoitaja. Kuva: Jyri Lehtonen.

Horsmikosta heleäksi kukkaniityksi

21.12.2018
Juttusarjan kuudennessa osassa ovat esillä lammaspaimenviikot Saarijärven Pyhä-Häkin kansallispuistossa. Kruununmetsätorpan pihapiiriä ja niittyjä on hoidettu lampaiden avulla jo neljänä kesänä. Lampuri Kristiina Nyholmin mukaan parasta toiminnassa on ihmisten aito ilo lampaiden kanssa touhuamisesta.
Killinkosken tehdasmiljöötä. Kuva: Killinkosken kyläyhdistys, Linda Peltola.

Killinkosken tehdasympäristön vaaliminen palkittiin Teollisuusperintöpalkinnolla

19.12.2018
Killinkosken kyläyhdistyksen toiminta ainutlaatuisen tehdasympäristön säilyttämiseksi on palkittu vuoden 2018 Teollisuusperintöpalkinnolla. Samalla jaettiin kolme tunnustuspalkintoa ansiokkaasta teollisuusperinnön vaalimisesta Nokia-Seuralle, Rauman laivanrakennuksen perinne ry:lle sekä Verlan tehdasmuseolle.
Viihteen ja taiteen tiloissa 2019

Kulttuuriympäristöpäivillä juhlistetaan viihdettä ja taidetta – tervetuloa avajaisjuhlaan

18.12.2018
Euroopan kulttuuriympäristöpäivät on 50 Euroopan maan yhteinen tapahtumakokonaisuus, joka juhlistaa kulttuuriympäristöä ja kulttuuriperintöä. Ensi vuonna kulttuuriympäristöpäiviä vietetään teemalla Viihteen ja taiteen tiloissa – avajaisjuhlaan 5. helmikuuta voi nyt ilmoittautua.
Lapsia tutustumassa mobiilireittiin Sammallahdenmäen maailmanperintökohteella. Kuva: Kim Krappala.

Lapset ja nuoret toteuttavat mobiilireittejä – pian jo 11 reittiä johdattelee kulttuuriperintöön

13.12.2018
Kulttuuriperintöön ja -ympäristöön voi tutustua monin eri tavoin ja erityisesti lapset ja nuoret innostuvat uudenlaisista tutustumistavoista. Mobiilireittejä kulttuuriperintöön -hankkeessa lapset ja nuoret ovat toteuttaneet mobiilireittejä yhdessä museoiden kanssa – kulttuuriperintöön voi pian tutustua jo 11 reitillä.
Lue lisää uutisia

Kulttuuriymparistomme.fi Facebookissa

@ kulttuuriymparistomme Instagramissa