Ajankohtaista RSS

Oulujoki, kuva Timo-Pekka Heima

Käy täällä! – Löytöretkiä kulttuuriympäristöön

17.5.2018
Kulttuuriympäristössä retkeily virkistää ja elämyksiä on tarjolla niin lähellä kuin kaukana. Kulttuuriperinnön eurooppalaisen teemavuoden kunniaksi Kulttuuriymparistomme.fi-palvelun toimituskunta ja palvelun taustavaikuttajat esittelevät uudessa Löytöretkiä kulttuuriympäristöön -juttusarjassa mielenkiintoisia ja itselleen tärkeitä kulttuuriympäristökohteita ympäri Suomen.
Oulujoki, kuva Timo-Pekka Heima

Löytöretkiä kulttuuriympäristöön: Juhani Kostet

16.5.2018
Juttusarjan ensimmäisessä osassa Museoviraston pääjohtaja Juhani Kostet esittelee omat ehdotuksensa kiinnostavista kulttuuriympäristön kohteista, joissa kannattaa vierailla. Suuntaisitko tutustumaan vaikkapa Turun Henkien kulmaukseen tai Oulujoen maisemiin?
Puujalat ovat kuttuuriperintöä siinä missä teatterikin. Kuva: Pohjanmaan lastenkulttuuriverkosto BARK.

Suomalaiset kulttuurikasvatussuunnitelmat palkittiin EU:n ja Europa Nostran kulttuuriperintöpalkinnolla

16.5.2018
Suomalaiset kulttuurikasvatussuunnitelmat ja Kulttuurivoltti-hanke on saanut Euroopan unionin ja Europa Nostran vuoden 2018 kulttuuriperintöpalkinnon. Kulttuurikasvatussuunnitelma tarjoaa lapsille ja nuorille kulttuuri- ja kulttuuriperintökasvatusta osana kunnan perusopetusta.
Viljelypalstalla, kuva Laura Rautjoki.

Kulttuuriympäristöt ovat tärkeitä maakuntien elinvoimalle ja hyvinvoinnille

9.5.2018
Kulttuuriympäristöt eli rakennettu kulttuuriympäristö, kulttuurimaisema ja arkeologinen kulttuuriperintö ovat tärkeä alueellisen identiteetin lähde ja ilmentymä. Ympäristöministeriön hankkeessa tunnistettiin kuusi kulttuuriympäristöihin liittyvää voimavaratekijää, jotka voivat vauhdittaa maakuntien myönteistä kehitystä.
Lue lisää uutisia