Ajankohtaista RSS

hotellipunkaharju

Kunnostettu Punkaharjun Valtionhotelli palvelee kulttuurimatkailijoita kansallismaisemassa

22.8.2016
Hotelli Punkaharju eli entinen Valtionhotelli on Suomen vanhin edelleen samalla paikalla toimiva majoitusliike. "Haluamme säilyttää kulttuuriperintöä pitkällä tähtäimellä”, sanoo hotelliyrittäjä Saimi Hoyer. Rakennuksen kunnostaminen on myös virittänyt kansalaisten kulttuuriympäristötyötä ja yritystoimintaa ja se palkittiin Vuoden kotiseututekona.
Sinivaaka

Kulttuuriymparistomme.fi -palvelussa aloitti uusi toimittaja

18.8.2016
Kulttuuriymparistomme.fi -palvelun toimittajana on aloittanut Sini Hirvonen Suomen Kotiseutuliitosta. Toimitus ottaa mielellään vastaan uutisvinkkejä ja kulttuuriympäristöön liittyviä artikkeleita.
Lampaat

Talkootyöllä elvytetään perinnemaisemia

11.8.2016
Metsähallituksen luontopalvelujen ja Maailman luonnonsäätiö WWF:n talkooleirillä Långholmenissa Tvärminnen tutkimusaseman lähistöllä Hangossa hoidettiin kulttuuriympäristöä. Leiriläisten tehtävänä oli avata vanhan kalastajatorpan umpeenkasvaneita alueita niin, että vanhat hakamaat ja niityt kuoriutuvat niille vieraasta kasvustosta ja antavat vähitellen kasvusijaa perinteisille kasveille ja eliöstölle.
Virolahti mökki

Kirjoita suomalaisesta kesämökkielämästä ja osallistu kilpailuun

20.7.2016
Mökillä-kirjoituskilpailu kutsuu kirjoittamaan tarinoita, ajatuksia ja kokemuksia kesämökkeilystä. Mitä perinteitä ja elämänmuotoja mökillä vaalitaan? Millaista elämää mökillä vietetään ja mitä kaikkea siellä on tapahtunut? Osallistu kilpailuun 31.8.2016 mennessä.
Lisää ajankohtaista

Kulttuuriymparistomme.fi Facebookissa

@ kulttuuriymparistomme Instagramissa