Ajankohtaista RSS

suomenlinnanarkkitehtuurikilpailu

Suomenlinnaan suunnitellaan uusia asuinrakennuksia arkkitehtuurikilpailun voittajan kanssa

17.2.2017
Merilinnoitus Suomenlinnan Länsi-Mustasaarelle aiotaan rakentaa uusia asuinrakennuksia. Suomenlinnan hoitokunnan järjestämän arkkitehtuurikilpailun tehtävä osoittautui vaikeaksi. Voittajaksi ylsi ehdotus, jonka rakennukset istuvat luontevasti paikoilleen harjakattoisina hahmoina. Uudisrakentaminen aloitetaan aikaisintaan 2019.
wikiluettelo1

Kulttuuriympäristöt näkyvät Elävän perinnön wikiluettelossa - haku kansalliseen luetteloon avautuu maaliskuussa

14.2.2017
Unescon yleissopimus aineettoman kulttuuriperinnön suojelemisesta ohjaa elävän kulttuuriperinnön suojelua. Suomessa sitä on luetteloitu nyt vuoden ajan Elävän perinnön wikiluetteloon, johon on kertynyt yli 70 ilmoitusta. Kulttuuriympäristöön liittyviä kohteita on jo runsaasti, mutta nyt on hyvä hetki ehdottaa myös uusia: haku kansalliseen aineettoman kulttuuriperinnön luetteloon avautuu maaliskuussa.
rapolankartano

Rapolan kartano Valkeakoskella suojeltiin

10.2.2017
Pirkanmaan ELY-keskus on tehnyt päätöksen Valkeakoskella sijaitsevan Rapolan kartanon alueen ja sen rakennusten suojelemiseksi rakennusperintölailla. Se kuuluu myös valtakunnallisesti merkittävään Sääksmäen-Tarttilan maisema-alueeseen. ELY-keskuksen päätös menee seuraavaksi ympäristöministeriöön vahvistettavaksi.
teema

Euroopan kulttuuriympäristöpäivillä mennään luontoon yhdessä

8.2.2017
Luontoon yhdessä on Euroopan kulttuuriympäristöpäivien teema Suomessa vuonna 2017. Teemavuosi avataan tänään ympäristöministeriössä pidettävässä tilaisuudessa.
Avajaisissa myös palkitaan lasten ja nuorten Kulttuuriympäristön tekijät -kilpailun voittajat, tamperelainen esikouluryhmä Nestorit, ja julkistetaan uusi kilpailutehtävä.
Lue lisää uutisia