Ajankohtaista RSS

Taiteilija Ulla Huttunen, kuva: Liisa Bergius.

Keski-Suomen kulttuuriympäristöpalkinto syntyy Huttusen Ullan emaliuunissa

23.10.2018
Juttusarjan toisessa osassa kerrotaan taiteilija Ulla Huttusesta, joka valmistaa Keski-Suomen kulttuuriympäristöpalkinnon uniikit palkintolaatat. Keski-Suomen maakunnan kulttuuriympäristöryhmä MAKU on jakanut palkinnon ansioituneelle kulttuuriympäristön onnistujalle jo kahdeksan kertaa.
Kotkan meripuisto on osa Kotkan kansallista kaupunkipuistoa. Kuva: Tapio Heikkilä.

Kotkan kansallinen kaupunkipuisto palkittiin Suomen parhaana maisemahankkeena

19.10.2018
Kotkan kansallinen kaupunkipuisto on valittu Suomen parhaaksi maisemahankkeeksi vuonna 2018. Vuonna 2014 perustetun Kotkan kansallisen kaupunkipuiston erityispiirteitä ovat joki- ja meriluonto sekä teolliseen kehitykseen ja linnoitus- ja puolustushistoriaan kuuluva rakennusperintö.
Museoviraston Kulttuuriympäristöpäivät.

Kulttuuriympäristöt ja innovaatiot esillä Pohjois-Karjalassa

15.10.2018
Miten innovaatiot ovat muokanneet kulttuuriympäristöä kautta aikojen? Minkälaisia sosiaalisia ja taloudellisia innovaatioita syntyy menneisyyden, kulttuuriperinnön ja erilaisten tilojen innoittamana? Näistä ja muista innovaatioihin ja tulevaisuuteen liittyvistä teemoista keskustellaan lokakuun lopulla Museoviraston Kulttuuriympäristöpäivillä Joensuussa.
Jyväskylän keskustassa kulttuuriympäristön kerrostumat elävät vieri vieressä. Kuva: Tiia Monto, Wikimedia Commons, lisenssi CC BY-SA 4.0.

Nostetaan kulttuuriympäristön onnistujat esiin!

9.10.2018
Kulttuuriympäristö elää jatkuvassa muutoksessa ja elinvoimainen kulttuuriympäristö tarvitsee joka päivä tekijänsä. Keski-Suomen maakunnan kulttuuriympäristöryhmän ja Kulttuuriymparistomme.fi-palvelun Kulttuuriympäristön onnistujat -juttusarja esittelee onnistujia ja onnistumisia kulttuuriympäristön parissa.
Lue lisää uutisia

Kulttuuriymparistomme.fi Facebookissa

@ kulttuuriymparistomme Instagramissa