Ajankohtaista RSS

lapinjärvi

Uudenmaan maisemien tuotteistamista ja maisemanhoitoa kehitetään nyt yhdessä – vastaa kyselyyn ja tilaa työpaja

23.2.2017
Mainiot maisemat -hankkeessa etsitään Uudenmaan maiseman- ja luonnonhoidon kehittämiskohtia. Lisäksi mietitään, miten voidaan tuotteistaa maisemaa ja luontoa tai hyödyntää sitä kestävällä tavalla niin kunnissa, yrityksissä, maatiloilla kuin yhdistyksissä. Uusmaalaisia pyydetään nyt vastaamaan kyselyyn ja ehdottamaan työpajoja ja tilaisuuksia omalla seudulleen.
tyyppi, tyyppi

Selvitys: Vapaaehtoistyöllä oletettua suurempi merkitys kulttuuriympäristöasioissa – hyvinvointi ja hyvä ympäristö tuovat vapaaehtoistyölle merkityksen

20.2.2017
Suomen Kotiseutuliitto on tehnyt ensimmäisen valtakunnallisen selvityksen yhdistysten ja yksittäisten kansalaisten panoksesta kulttuuriympäristön hoitoon ja kehittämiseen. Selvitystyössä oli mukana kahdeksan alan keskeisintä kansalaisjärjestöä. Tuloksista julkaistaan raportti Kansalaisyhteiskunta kulttuuriympäristötyössä – Tavoitteena hyvä elämä. Selvitys osoittaa muun muassa, että kansalaiset ovat valmiita valtaviin panostuksiin kulttuuriympäristön hyväksi.
suomenlinnanarkkitehtuurikilpailu

Suomenlinnaan suunnitellaan uusia asuinrakennuksia arkkitehtuurikilpailun voittajan kanssa

17.2.2017
Merilinnoitus Suomenlinnan Länsi-Mustasaarelle aiotaan rakentaa uusia asuinrakennuksia. Suomenlinnan hoitokunnan järjestämän arkkitehtuurikilpailun tehtävä osoittautui vaikeaksi. Voittajaksi ylsi ehdotus, jonka rakennukset istuvat luontevasti paikoilleen harjakattoisina hahmoina. Uudisrakentaminen aloitetaan aikaisintaan 2019.
wikiluettelo1

Kulttuuriympäristöt näkyvät Elävän perinnön wikiluettelossa - haku kansalliseen luetteloon avautuu maaliskuussa

14.2.2017
Unescon yleissopimus aineettoman kulttuuriperinnön suojelemisesta ohjaa elävän kulttuuriperinnön suojelua. Suomessa sitä on luetteloitu nyt vuoden ajan Elävän perinnön wikiluetteloon, johon on kertynyt yli 70 ilmoitusta. Kulttuuriympäristöön liittyviä kohteita on jo runsaasti, mutta nyt on hyvä hetki ehdottaa myös uusia: haku kansalliseen aineettoman kulttuuriperinnön luetteloon avautuu maaliskuussa.
Lue lisää uutisia