Ajankohtaista RSS

Vasikoita perinnemaisematilalla. Kuva: Lea-Elina Nikkilä.

Haapalehdon tilalla tehdään eläväksi maaseudun kulttuurihistoriaa

15.11.2018
Juttusarjan neljännessä osassa Lea-Elina Nikkilä kertoo työstään Haapalehdon perinnemaisematilalla Leivonmäellä. Tilan kunnostaminen ja niittyjen ennallistaminen on kiinnostavaa, mutta samalla vaativaa. Työtä luonnon monimuotoisuuden puolesta on innostanut jatkamaan vuonna 2015 myönnetty Keski-Suomen kulttuuriympäristöpalkinto.
Metallinetsijöiden laitteistoa Mouhijärvellä harrastajien tapaamisessa keväällä 2018. Kuva: Marianna Niukkanen, Museovirasto.

Metallinetsintä ja sen harrastaminen osana kulttuuriympäristön tutkimusta

12.11.2018
Ville Rohiola
Metallinetsintä ja sen harrastajat ovat ennennäkemätön voimavara kulttuurinympäristön tutkimukselle. Milloin viimeksi näin suuri joukko on osallistunut kulttuuriympäristötiedon kartuttamiseen? Metallinetsinnälle parhaan lähtökohdan luo yhtenäinen ja vastavuoroinen toimintaympäristö.
Vuonna 2019 Euroopan kulttuuriympäristöpäivillä altistutaan kohtaamisille viihteen ja taiteen äärellä.

Euroopan kulttuuriympäristöpäivät vievät viihteen ja taiteen tiloihin

8.11.2018
Millainen taide pysäyttää? Millainen viihde herättää ajatuksia? Viihteen ja taiteen tiloissa on Euroopan kulttuuriympäristöpäivien teema Suomessa vuonna 2019. Kaikki kiinnostuneet ovat jälleen tervetulleita järjestämään ohjelmaa kulttuuriympäristöpäiville.
Kim Bärlundin (nimimerkki kmbrlnd) tuomaristo kehuu löytäneen persoonallisen näkemyksen arkimaisemaan. Palkittu kuva on abstrakti kuva kerrostaloasukkaan arkimaisemasta, joka yön valojen myötä muuttuu salaperäiseksi.

Arjen maisemia palkittiin valokuvakilpailussa

6.11.2018
Ympäristöministeriön ja Suomen ympäristökeskuksen #arkimaisema-valokuvakilpailun parhaat on palkittu. Kansainvälisen maisemapäivän kunniaksi Instagramissa järjestettyyn kilpailuun saapui satoja monipuolisia, oivaltavia ja kauniita näkemyksiä arjen maisemista.
Lue lisää uutisia