Ajankohtaista RSS

Valtiolle rakennettu

Valtiollerakennettu.fi-sivusto esittelee valtion rakennusperintöä ja sen ylläpitoa

25.4.2017
Uusi Valtiollerakennettu.fi-sivusto käsittelee valtion kiinteistöomaisuutta hoidon ja kunnossapidon näkökulmasta. Sivustolla esitetään hyvän ylläpidon ja korjaamisen periaatteita, joita voi soveltaa erilaisiin kohteisiin niin julkisella, yksityisellä kuin kolmannella sektorilla. Museovirasto on tuottanut sivuston sisällön yhteistyössä valtion kiinteistöjen hallinnasta vastaavien organisaatioiden kanssa.
Lehmäsaaren loisto

Merenkulun turvalaitteista pidetään huolta perinteitä ja ympäristöä kunnioittaen

21.4.2017
Merenkulun turvalaitteet ovat opastaneet merenkulkijoita jo useiden vuosisatojen ajan. Liikennevirasto huolehtii turvalaitteiden säännöllisestä huollosta, korjauksesta ja kunnostuksesta perinteitä ja ympäristöä kunnioittaen. Silloin tällöin huonokuntoisimpia joudutaan myös purkamaan.
Paikkarin torppa

Paikkarin torpan ympäristöä kunnostetaan

10.4.2017
Sammatissa sijaitseva Elias Lönnrotin lapsuudenkoti on Suomen vanhimpia museoita ja arvokasta rakennettua kulttuuriympäristöä. Parhaillaan käynnissä olevien kunnostustöiden tavoitteena on palauttaa aluetta lähemmäs Elias Lönnrotin lapsuuden aikaista tilaa.
Vuoden maisemateko

Mikä on Vuoden maisemateko 2017?

7.4.2017
Maa- ja kotitalousnaisten Vuoden maisemateko -kilpailu on jälleen käynnissä. Tänä vuonna kilpailun teemana on ”itsenäisyyden merkit maisemassa” ja haussa ovat niin pienet kuin suuret teot, joilla on parannettu maisemaa ja hoidettu kulttuuriympäristöä.
Lue lisää uutisia