Ajankohtaista RSS

Museoviraston Kulttuuriympäristöpäivät.

Kulttuuriympäristöt ja innovaatiot esillä Pohjois-Karjalassa

15.10.2018
Miten innovaatiot ovat muokanneet kulttuuriympäristöä kautta aikojen? Minkälaisia sosiaalisia ja taloudellisia innovaatioita syntyy menneisyyden, kulttuuriperinnön ja erilaisten tilojen innoittamana? Näistä ja muista innovaatioihin ja tulevaisuuteen liittyvistä teemoista keskustellaan lokakuun lopulla Museoviraston Kulttuuriympäristöpäivillä Joensuussa.
Jyväskylän keskustassa kulttuuriympäristön kerrostumat elävät vieri vieressä. Kuva: Tiia Monto, Wikimedia Commons, lisenssi CC BY-SA 4.0.

Nostetaan kulttuuriympäristön onnistujat esiin!

9.10.2018
Kulttuuriympäristö elää jatkuvassa muutoksessa ja elinvoimainen kulttuuriympäristö tarvitsee joka päivä tekijänsä. Keski-Suomen maakunnan kulttuuriympäristöryhmän ja Kulttuuriymparistomme.fi-palvelun Kulttuuriympäristön onnistujat -juttusarja esittelee onnistujia ja onnistumisia kulttuuriympäristön parissa.
Päiväkoti Vaaleanpunainen talo, kuva Liisa Horppila-Jämsä.

Elämää Vaaleanpunaisessa talossa – päiväkotitoiminta jatkaa vanhan sairaalarakennuksen historiaa

9.10.2018
Juttusarjan ensimmäisessä osassa kerrotaan päiväkoti Vaaleanpunaisesta talosta. Päiväkoti toimii arkkitehti Josef Stenbäckin suunnittelemassa uusrenesanssirakennuksessa, joka on aiemmin toiminut niin sairaalana kuin virastokäytössä. Nykyään historialliselta pihalta kuuluvat lasten iloiset äänet.
Arkimaisemaa Helsingin Töölöstä, kuva Annika Uddström.

Lokakuussa juhlistetaan maisemia!

8.10.2018
Lokakuussa vietetään Kansainvälistä maisemapäivää 20.10. ja maisemat nostetaan esiin monin tavoin. Suomen paras maisemahanke 2018 julkistetaan ja palkitaan 19.10.2018 Maisemasymposiumissa Helsingin Säätytalolla. Maisemapäivää juhlistetaan myös osallistavalla #arkimaisema-valokuvakampanjalla.
Lue lisää uutisia

Tapahtumakalenteri RSS

Lisää tapahtumia

Kulttuuriymparistomme.fi Facebookissa

@ kulttuuriymparistomme Instagramissa