Ajankohtaista RSS

kolari

Museoviraston harkinnanvaraiset valtionavustukset haettavissa

27.9.2016
Museoviraston harkinnanvaraiset valtionavustukset vuodelle 2017 ovat nyt haettavissa. Avustuksilla tuetaan kulttuuriperintöön liittyvää toimintaa sekä kulttuuriperintökohteiden säilymistä yhteisenä perintönä.
walo

Suomen vanhin seurantalo sai hyvän korjauksen palkinnon

22.9.2016
Vuonna 1886 rakennettu Laitilan Kulttuurihuone Walo on tiettävästi Suomen vanhin seurantalo. Talo oli kohdata loppunsa valtakunnallisena seurantalopäivänä 12. syyskuuta 2008, kun se vaurioitui pahasti tuhopolton seurauksena. Walon talo on nyt korjattu ja sille on myönnetty Hyvän korjauksen palkinto.
Lauhanvuori

Selvitys kulttuuriympäristön ja -maisemantutkimuksesta käynnissä

19.9.2016
Kulttuuriympäristötutkimuksen seura tekee esiselvityksen Suomessa tehtävästä kulttuuriympäristö- ja maisemantutkimuksesta. Käynnissä on verkkokysely, joka on suunnattu niin yliopistoissa, ammattikorkeakouluissa, tutkimuslaitoksissa, hallinnossa kuin muissakin tutkimustietoa tuottavissa instansseissa työskenteleville tutkijoille ja asiantuntijoille ja siihen voi vastata 21.9. saakka.
malmi4

Lex Malmi vaatii Helsinki-Malmin lentopaikan säilyttämistä ilmailukäytössä

9.9.2016
Helsinki-Malmin lentoasema on 1930-luvulla valmistunut lentokenttä, joka on edelleen yhä lähes alkuperäisessä asussaan, että aktiivisessa ilmailukäytössä. Malmin lentoaseman tulevaisuus lentokäytössä on nyt vaakalaudalla, kun Helsingin kaupunki suunnittelee alueen muuttamista asuinalueeksi. Kansalaisaloitepalvelussa on tällä hetkellä allekirjoitettavana Lex Malmi, jolla vaaditaan lentopaikan säilyttämistä ilmailukäytössä.
Lisää ajankohtaista

Kulttuuriymparistomme.fi Facebookissa

@ kulttuuriymparistomme Instagramissa