Ajankohtaista RSS

Purkutiiliä

Purkaa, hyödyntää vai myydä – vanhojen rakennusmateriaalien tietopankista neuvoja korjaajille

27.3.2017
Ympäristöministeriö avasi verkkopalveluunsa rakennusmateriaalien tietopankin, johon on koottu tietoa vanhojen rakennusmateriaalien ja -osien ominaisuuksista, käytöstä, hyödyntämisestä ja haitallisuudesta. Tietopankki on suunnattu kaikille korjaajille ja vanhojen talojen käyttäjille. Sen avulla halutaan ehkäistä turhaa purkamista ja edistää puretun materiaalin kierrätystä.
Korteniemen perinnetila

Korteniemen perinnetila on vuoden 2017 perinnemaisema

24.3.2017
Maatiainen ry on valinnut vuoden 2017 perinnemaisemaksi Liesjärven kansallispuistoon kuuluvan Korteniemen perinnetilan. Valintaan vaikuttivat merkittävät kulttuurihistorialliset ja maisema-arvot sekä tilan toimiminen nähtävyys- ja opetuskohteena. Metsähallituksen ylläpitämä Korteniemi kuuluu valtakunnallisesti merkittäviin rakennettuihin kulttuuriympäristöihin.
Olympiastadion

Olympiastadionin uudistuksessa tavoitellaan käytettävyyttä ja huomioidaan kulttuuriset arvot

21.3.2017
Olympiastadion on keskeistä kansallista ja arvostetuinta kansainvälistä kulttuuriperintöämme. Stadionia ja muita maamme olympiarakennuksia on vuosikymmenten aikana uudistettu useasti, koska ne on ensisijaisesti tehty käytettäviksi. Korjaukset ja muutokset vastaavat muuttuviin tarpeisiin ja lisäävät käytettävyyttä. Museovirasto huolehtii, että keskeiset kulttuurihistorialliset arvot otetaan muutoksissa huomioon.
Häppilän VPK

Seurantalojen korjauksiin myönnettiin 1,7 miljoonaa euroa

17.3.2017
Seurantalojen korjauksiin jaetaan tänä vuonna valtionavustuksia 1,7 miljoonaa euroa. Korjausavustusten tarkoitus on säilyttää seurantalojen arvokasta rakennusperintöä sekä mahdollistaa talojen käytettävyyttä parantavat korjaukset. Puolet avustusta saavista taloista on luokiteltu kulttuurihistoriallisesti arvokkaiksi.
Lue lisää uutisia

Kulttuuriymparistomme.fi Facebookissa

@ kulttuuriymparistomme Instagramissa