Ajankohtaista RSS

Kauttuan ruukki

Kulttuuriympäristö ja sen säilyttäminen on suomalaisille tärkeää

19.1.2018
Valtaosa suomalaisista pitää kulttuuriperinnön ja -ympäristön säilyttämistä tärkeänä, kertoo Suomen ensimmäinen aihetta selvittänyt kansalaisbarometri. Ihmiset ovat valmiita käyttämään rahaa ja aikaa kulttuuriympäristön hyväksi, mutta toisaalta toivovat viranomaisilta aktiivista roolia suojelussa.
kuvitus

Euroopan kulttuuriympäristöpäivät kutsuvat juhlimaan kulttuuriperintöä - avajaisjuhlaan voi nyt ilmoittautua

18.1.2018
Tunne perintösi, jaa tarinasi -teemavuoden avajaisjuhlassa puretaan myyttiä suomalaisista yhden kulttuurin kansana, liikututaan lasten ja nuorten tulkinnoista kulttuuriympäristöstä ja tehdään kävelykierros vuoden 1918 Helsinkiin. Ilmoittautuminen tilaisuuteen on käynnissä ja jatkuu 31.1. saakka.
niitty

Perinneympäristöt vähentyneet rajusti - tarvitaan kohdennettua hoitoa ja osallistavaa luonnonsuojelua

17.1.2018
Kaisa Raatikainen tutki väitöstyössään luonnonlaitumien ja -niittyjen muutosta historiallisten karttojen avulla. Tutkimus osoittaa hoidettujen perinneympäristöjen määrän vähentyneen alle 20 000 hehtaariin koko maassa. Monimuotoisuuden turvaamiseksi tarvitaan oikein kohdennettua hoitoa ja osallistavaa luonnonsuojelua.
Vantaan kaupunginmuseon ja Linnaisten omakotiyhdistyksen edustajat Linnaisten kaivoksella kevättalvella 2017. Kuva: Antti Yrjönen/Vantaan kaupunginmuseo.

Monumenttien adoptointi leviää pääkaupunkiseudulle – omakotiyhdistys adoptoi Vantaalla kaivoksen

16.1.2018
Pirkanmaalta alkunsa saanut monumenttien adoptointi leviää vähitellen myös pääkaupunkiseudulle. Vantaalla adoptoitiin loppusyksystä ensimmäinen monumentti, kun Linnaisten Omakotiyhdistys adoptoi 1700-luvulla toimintansa aloittaneen Suuren Suokaivoksen Linnaisissa.
Lue lisää uutisia