Ajankohtaista RSS

Kuopion kansalliseen kaupunkipuistoon kuuluu Kuopion säilyneitä puutalokortteleita.

Kuopioon Suomen suurin kansallinen kaupunkipuisto

14.12.2017
Suomi on saanut itsenäisyyden 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi uuden kansallisen kaupunkipuiston. Kuopion kansalliseen kaupunkipuistoon kuuluu saaristoluontoa, rakennusperintöä ja hoidettuja puistoalueita ja se on pinta-alaltaan Suomen suurin kansallinen kaupunkipuisto.
Sastamalan Wanhat talot -tapahtuma kuva Eero Pylsy

Vanhoja taloja ja avoimia ovia – rakennusperintö esille kaikelle kansalle

12.12.2017
Kesäiset avoimien ovien ja vanhojen talojen tapahtumat ovat yleistyneet ympäri Suomen. Tapahtumissa jaetaan tietoa rakennusperinnön hoitamisesta ja iloitaan yhdessä kulttuuriympäristöstä. Tänä vuonna ensimmäisen kerran järjestetty Sastamalan Wanhat talot saavutti heti suuren suosion.
Vihreistä vihrein -kerrostalon keittiöpuutarha.

Rakentamisen Ruusu 2017 vihreälle asuinkerrostalolle

11.12.2017
Helsingin Rakentamisen Ruusun 2017 sai Vihreistä vihrein -kerrostalo Jätkäsaaressa. Innovatiivisessa kerrostalossa on onnistuttu yhdistämään ekologiset tavoitteet viihtyisään ja kohtuuhintaiseen asumiseen. Helsingin kaupunginteatterin peruskorjaus sai Rakentamisen Ruusu -kunniamaininnan.
Niittytalkoot, kuva Riku Lumiaro.

Tänään juhlitaan vapaaehtoisten päivää!

5.12.2017
Suomalaiset toimivat aktiivisesti ympäristönsä hyväksi. Vapaaehtoistyön kirjo on laaja tapahtumien järjestämisestä rakennusperinnön ja maiseman hoitoon, historiikkien laatimisesta viestintään. 5. joulukuuta on YK:n yleiskokouksen julistama kansainvälinen vapaaehtoisten päivä.
Lue lisää uutisia