Ajankohtaista RSS

Vuonna 2018 suomalaiset kulttuurikasvatussuunnitelmat saivat Euroopan kulttuuriperintöpalkintojen pääpalkinnon. Kuva: Pohjanmaan lastenkulttuuriverkosto BARK.

Euroopan kulttuuriperintöpalkinnot 2019 haettavana

17.9.2018
Euroopan unionin ja Europa Nostran vuoden 2019 kulttuuriperintöpalkinnot ovat haettavissa. Aikaisempina vuosina useita suomalaisia kulttuuriympäristöhankkeita on palkittu kulttuuriperintöpalkinnoilla. Hakuaika ensi vuodelle päättyy 15. lokakuuta 2018.
Vanha Rauma. Kuva: Liisa Lohtander.

Avustuksia tarjolla maailmanperintökohteille, paikallismuseoille ja aineettoman kulttuuriperinnön vaalimiseen

14.9.2018
Lokakuun puoleen väliin asti voi Museovirastolta hakea avustuksia maailmanperintökohteiden tutkimus- ja kehittämishankkeisiin, paikallismuseoiden hankkeisiin tai aineettoman kulttuuriperinnön sopimuksen mukaisiin yhteistyö- ja kehittämishankkeisiin. Hakemukset tulee jättää 19.10.2018 klo 15.00 mennessä.
Etelä-Savon kulttuuriympäristöt kartoilla

Sukella eteläsavolaisiin kulttuuriympäristöihin tuoreessa karttapalvelussa

7.9.2018
Upeita järvimaisemia, linnavuoria ja kartanoita – helposti selailtava karttasivusto kokoaa nyt yhteen paikkaan Etelä-Savon kulttuuriympäristökohteet. Karttasivuston tuottanut Maa- ja kotitalousnaisten ja ProAgrian Kulttuuriympäristö näkyväksi KYNÄ -hanke julkisti sivuston 7.9.2018 osana Euroopan kulttuuriympäristöpäiviä.
Maisemanhoittalkoot Paraisten Jungfruskärillä. Kuva: Tuija Mikkonen.

Perinnemaisemaa haravoimassa – Talkooleirit hyvä tapa tutustua luontoon

5.9.2018
Teksti ja kuvat: Tuija Mikkonen
Talkootyöllä on Suomessa pitkät perinteet ja esimerkiksi perinnebiotooppeja hoidetaan monin paikoin talkoilla. Varsinais-Suomen luonnonsuojelupiiri ja Metsähallituksen luontopalvelut järjestivät heinäkuussa 2018 talkooleirin Saaristomeren kansallispuistossa sijaitsevalla Houtskarin Jungfruskärillä.
Lue lisää uutisia

Kulttuuriymparistomme.fi Facebookissa

@ kulttuuriymparistomme Instagramissa