Ajankohtaista RSS

Talkootöitä Märketin majakalla. Kuva: Johanna Hakanen.

Märket – kulttuurihistoriallisesti arvokas majakka talkookohteena

10.12.2018
Johanna Hakanen
Märketin majakan rakennukset kohoavat puuttomalla kallioluodolla keskellä Ahvenanmerta. Kun Suomen Majakkaseuran ensimmäiset talkoolaiset saapuivat majakalle vuonna 2007, vastassa oli kolmekymmentä vuotta tyhjillään, meren ja tuulen armoilla olleet, osin jo pahoin vaurioituneet rakennukset.
Nauvon jatulintarha. Kuva: Hanna Lämsä.

Löytöretkiä kulttuuriympäristöön: Hanna Lämsä

5.12.2018
Juttusarjan kahdeksannessa osassa projektipäällikkö Hanna Lämsä paljastaa sykähdyttävät paikat, jotka hän itse on löytänyt kulttuuriympäristöstä. Kierros etelän saaristosta pohjoisen tuntureille tarjoaa uusia näkökulmia olemiseen.
Wanha Harsu Sastamala

Kulttuuriympäristöjoulukalenterin ensimmäinen luukku on auennut

1.12.2018
Joulukalenteri on tärkeä osa monien jouluperinteitä. Viime vuonna suuren suosion saavuttanut Kulttuuriymparistomme.fi -palvelun joulukalenteri palaa ilahduttamaan ja jakamaan erilaisia tarinoita kulttuuriympäristöistämme! Ensimmäinen luukku on nyt avattu.
Kuhmoisten linnavuoren jyrkänteillä. Kuva: Miikka Kumpulainen, Keski-Suomen museo.

Linnavuori Kuhmoisissa

29.11.2018
Juttusarjan viidennessä osassa Keski-Suomen museon amanuenssi Miikka Kumpulainen kertoo Kuhmoisten Päijälän linnavuoresta. Kuhmoisten kotiseutuyhdistys on ottanut rautakautisen linnavuoren hoitoonsa ja herättelee vaikuttavaa muinaisjäännöstä taas kiinnostavaksi käyntikohteeksi, kertomaan tarinaa Kuhmoisten historiasta.
Lue lisää uutisia

Kulttuuriymparistomme.fi Facebookissa

@ kulttuuriymparistomme Instagramissa