Ajankohtaista RSS

Maisema Länsi-Suomeen. Kuva: Miia Lassila.

Löytöretkiä kulttuuriympäristöön: Nanna Kymäläinen

17.7.2018
Juttusarjan viidennessä osassa rakennuskonservaattori Nanna Kymäläinen antaa parhaat vinkkinsä muinaisjäännösjahtiin ja retkeilyyn omassa ympäristössä. Suuntaa inspiroivien valokuvien myötä Etelä-Suomen muinaisjäännöksiltä pohjoisen erämaan maisemiin.
Kastelholman linna. Kuva: Jonina Vaahtolammi.

Löytöretkiä kulttuuriympäristöön: Jonina Vaahtolammi

3.7.2018
Juttusarjan neljännessä osassa palvelun toimittaja Jonina Vaahtolammi paljastaa omat suosikkinsa kulttuuriympäristön kiehtovista kohteista. Lukukierroksella pääset pääkaupunkiseudun puistoista Manner-Suomen ja Ahvenanmaan historiallisten kohteiden äärelle.
Suursaaren Lounatrivin majakka vuonna 1933, kuva Suomen ilmavoimamuseo.

Näyttely esittelee menetettyjä majakoita

28.6.2018
Suomen lukuisat majakat ovat tärkeä osa rakennushistoriaa, kulttuurihistoriaa, merenkulun historiaa ja meriturvallisuutta. Suomen merimuseon Menetetyt majakat -näyttely esittelee kertomusten ja valokuvien avulla niitä majakoita, jotka Suomi on tavalla tai toisella menettänyt.
Tuohimalkakattoja löytyy Suomesta tällä hetkellä noin 115 kappaletta, joista suurin osa on museorakennuksissa. Kuva Erkka Pajula.

Tuohimalkakatot – korjausohjeistuksella kulttuuriperintöä pelastamaan

20.6.2018
Koivun tuohen ja malkapuiden käyttö vesikatteen materiaalina on ollut hiipuvaa kulttuuriperintöä jo noin 100 vuotta. Malkakattojen säilymisen uhkana on rakennustaidon puute ja materiaalin saatavuus. Konservaattori Erkka Pajula on koonnut tuoreeseen opinnäytteeseen tietoa tuohimalkakatoista sekä aineistoa korjausohjeistukseen tukemaan tämän rakennusperinnön osan säilymistä.
Lue lisää uutisia

Kulttuuriymparistomme.fi Facebookissa

@ kulttuuriymparistomme Instagramissa