Ajankohtaista RSS

loyly

Saunakulttuurin keidas ja betonibrutalistinen alakoulu palkittiin Helsingissä Rakentamisen Ruusulla

23.1.2017
Hernesaaren Löylyn rakentaminen ja Roihuvuoren ala-asteen peruskorjaus saivat Helsingin rakennuslautakunnan vuotuisen tunnustuspalkinnon.
hiilihappotehdas

Reittiopas johdattelee teollisuuden historiaan Helsingin Sörnäisissä

19.1.2017
Sörnäisten rannoille kohosi 1800-luvun loppupuolella yksi Helsingin merkittävimmistä teollisuusalueista. Kallion Kulttuuriverkosto on laatinut Kallion seudun teollisuuden historiaa esittelevä kolmiosaisen Sörnäisten teollisuuden perintö –reittioppaan.
kuvakaappaus porvoo

Yläkoululaiset kirjoittivat kotikaupungistaan Porvoosta haiku-runoja Instagramiin – menestyivät kulttuuriympäristökilpailussa

16.1.2017
Lasten ja nuorten Kulttuuriympäristön tekijät -kilpailu on osa Euroopan kulttuuriympäristöpäivien ohjelmaa Suomessa. Kilpailun teema vuonna 2016 oli Meidän paikka. Porvoolaisen Lyceiparkens skolan oppilaat ovat perustaneet omille paikoilleen Instagram-tilit. Ryhmät esittelevät kotikaupunkiaan valokuvin ja niistä kertovin haiku-runoin, jotka on kirjoitettu hashtagien muotoon.
ruukinkartano

Inhan ruukinkartano suojellaan Ähtärissä

11.1.2017
Etelä-Pohjanmaalla Ähtärissä sijaitseva Inhan ruukinkartano Pytinki pihapiireineen suojellaan. Uusrenessanssityylinen kartanorakennus oli aikansa komeimpia ruukinkartanoita.
Lue lisää uutisia