Ajankohtaista RSS

Kevätpörriäinen 2018

Unelmien leikkipuisto ja kodin paras paikka – Kevätpörriäinen surisee tänä vuonna kulttuuriympäristöissä

19.4.2018
Helsingin ala-asteiden oppilaiden tarinoista ja piirustuksista koottu Kevätpörriäinen-lehti täyttyy tänä vuonna kulttuuriympäristöistä. Minun kulttuuriympäristö -teeman tarinoihin voi tutustua myös ympäristöministeriön ikkunoihin ripustetussa näyttelyssä 21.5. asti.
Meidän itä -näyttely

Meidän itä -näyttelyssä kaupunkilaiset kertovat omasta Itä-Helsingistään

17.4.2018
Helsingin kaupunginmuseon Meidän itä on uudenlainen osallistava valokuvanäyttely, joka esittelee vuosaarelaisille ja kontulalaisille tärkeitä paikkoja ja niihin liittyviä tarinoita. Se on kuvaus siitä, millainen Itä-Helsinki on siellä asuvien silmin.
Tilat käyttöön -raportti

Tyhjät tilat käyttöön joustavasti ja kestävästi

11.4.2018
Kaupunkien tyhjien tilojen problematiikkaan on etsitty ratkaisuja Tilat käyttöön -klinikalla. Klinikalla kiinteistö- ja rakentamisalan RAKLI ry on yhdessä rakennetun ympäristön kehittäjien ja ammattilaisten kanssa pohtinut keinoja rakennusten käyttötarkoituksien muutoksille ja tilapäiskäytön mahdollisuuksille.
Ikkunankorjauskurssi: Stundars, Peter Båsk

Vanhat rakennukset ja ympäristöt – kestävä voimavara Pohjanmaalle

4.4.2018
Pohjanmaalla on säilynyt paljon vanhaa rakennuskantaa, ja rakennusperintö on tärkeä osa pohjalaista identiteettiä. Stundarsin museossa on käynnistymässä pohjalaiseen rakennusperintöön ja sen säilyttämiseen tähtäävä koulutushanke ”Vanhat rakennukset ja ympäristöt – kestävä voimavara Pohjanmaalle”.
Lue lisää uutisia