Ajankohtaista RSS

Ahveniston maauimalan hyppytorni

Kulttuurihistoriallinen Ahveniston maauimala on Vuoden Liikuntapaikka

29.5.2017
Vuoden Liikuntapaikkana palkittu Ahveniston maauimala rakennettiin vuoden 1952 olympialaisia varten. Se kuuluu Suomessa 1950-luvulla rakennettujen ratamaauimaloiden edustavaan joukkoon ja sen rakennukset muodostavat kansainvälisesti arvioituna hyvin säilyneen olympiarakennuskokonaisuuden. Muutama vuosi sitten vanhaa kunnioittaen peruskorjattu matalan kynnyksen liikuntapaikka on saavuttanut nopeasti hämeenlinnalaisten suosion.
Onnellisia tarinoita

Onnellisia tarinoita -julkaisu esittelee vanhojen rakennusten uutta elämää

24.5.2017
Onnellisia tarinoita -julkaisu esittelee vanhoja rakennuksia, jotka on kunnostettu ja otettu uuteen tuottavaan käyttöön. Julkaisu sisältää myös perustietoa rakennusperinnöstä, sen suojelusta ja kunnostamisesta.
Luontoon yhdessä

Kulttuuriympäristöpäivien vuositeema Luontoon yhdessä innostaa ennätysmäärän suomalaisia mukaan

16.5.2017
Tämänvuotinen Euroopan kulttuuriympäristöpäivien teema Suomessa on Luontoon yhdessä. Elokuussa suomalainen luonto saa oman liputuspäivän, ensimmäisenä maailmassa. Tästä Suomen luonnon päivästä alkavat myös yli kaksiviikkoiset kulttuuriympäristöpäivät. Tapahtumia on luvassa ennätysmäärä, sillä luontoteema ja itsenäisyyden juhlavuosi ovat innostaneet mukaan paljon uusia tapahtumanjärjestäjiä.
Hirsitaloa rakennetaan

Hirsitalon rakentaminen, Suomen vanhin värielokuva ja muita vanhoja kaitafilmejä katsottavissa verkossa

15.5.2017
Nyt voit katsoa verkossa Suomen vanhimman värielokuvan ja seitsemän vanhaa kaitafilmiä katoavista kädentaidoista. Joukossa oleva filmi perinteisestä suomalaisesta hirsirakennustekniikasta esittelee taitavaa kirveen käyttöä ja hirsitalon rakentamista puiden valinnasta pärekaton valmistukseen. Filmit kuuluvat Museoviraston Kuvakokoelmiin.
Lue lisää uutisia

Kulttuuriymparistomme.fi Facebookissa

@ kulttuuriymparistomme Instagramissa